STRAVIČAN ZLOČIN

Spalio ženu u dizalu u New Yorku

policija new york

policija new york

Izvor: Sipa Press / Autor: JENNINGS TERRENCE/SIPA

Muškarac odjeven kao službenik za dezinskeciju u subotu je polio zapaljivom tekućinom i živu spalio 64-godišnju ženu u dizalu jedne stambene zgrade u newyorškoj četvrti Brooklyn, a monstruozni zločin snimile su nadzorne kamere, izvijestio je u dnevni list New York Times

Uznemirujuće video snimke u početku djeluju rutinski: muškarac odjeven kao istrebljivač gamadi, s rukavicama, zaštitnom maskom i s kontejnerom prskalice na leđima, vozi se dizalom na peti kat. Nešto kasnije, starija žena koja nosi namirnice vozi se istim dizalom do petog kata.

Dvije kamere koje snimaju iz različitih pozicija, jedna u malome dizalu a druga na hodniku, pokazuju kako se vrata dizala otvaraju i pristupa im muškarac s kontejnerom. Muškarac afroameričkog podrijetla, 40-ih godina, prska sprej ženi u lice, onda je od glave do pete polijeva s onime što je jedan gradski službenik nazvao katalizatorom dok se ona okreće i pokušava zaštititi podižući ruke, a vrećice s namirnicama joj visi sa zapešća.

Nakon što je stjerao ženu u kut lifta, muškarac neuspješno pokušava aktivirati upaljač za roštilj. On tada pali Molotovljev koktel - bocu napunjenu katalizatorom s krpom uguranom u grlić boce. Potom se povlači, prskajući još tekućine na žrtvu. Odjednom se video snimka zabijeli, kada izbije požar u malom prostoru - žena je u plamenu. Istražitelji analiziraju uznemirujuću snimku na kojoj je zabilježen taj jedinstveni slučaj nasilja u kojem je žena živa spaljena.

Zločin se dogodio u subotu poslijepodne u zgradi na Prospect Heightsu u Brooklynu. Policijski detektivi i vatrogasni istražitelji pregledavaju snimke i ispituju susjede, navodi NY Times.

Policija je identificirala žrtvu kao 64-godišnju Doris Gillespie. Jedan susjed je rekao da Gillespie bila poštarica.

Na snimkama se vidi da je i napadač zadobio opekline po licu i rukama, pa istražitelji tragaju za njim u lokalnim bolnicama.

Policija je u subotu kasno navečer objavila fotografije osumnjičenog, preuzete iz videa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi