MALO TI PA MALO JA

Sony uskoro izdaje zakrpu za PS3 hack

07.01.2011 u 12:18

Bionic
Reading

OK, ovo sigurno niste očekivali - Sony je objavio kontramjere na nedavni proboj zaštite svoje popularne konzole

OK, nemojte nas muljati. Svi oni koji govore kako se vesele instalaciji NES emulatora na PS3 nakon čuvenog 'jailbreaka', hrpa su lažljivaca. Općenito je poznato da svaka šuša jedva čeka da netko otkrije jeftin i uspješan način instalacije piratskih igara na PS3. Je, je... provalio sam ti u stan jer volim gledati fino uređene dnevne sobe - moš mislit'. Pa sudeći prema nedavno objavljenoj Sonyevoj izjavi, rekli bismo da se rat među piratima i Sonyjem nastavlja. Uskoro bi trebao stići novi mrežni patch koji bi onesposobio hakiranje pomoću nedavno objavljene USB metode.

 

Ovo nas, iskreno, ni ne veseli niti rastužuje. Jedina tragedija jest to kako se objektivno gledano na internetu svaka vijest mora pretvoriti u veliku stvar iako ona to zapravo nije. Glavni problemi s Playstation 3 hackom leže u instalaciji softvera koji je, kao što znate, pohranjeni na blu-ray medijima čije kopiranje i nije baš mainstream. Kao drugo, obje hakerske grupe koje su provalile sustav striktno su antipiratski nastrojeni te tvrde da ne žele raditi softver koji omogućuje pokretanje piratskih kopija igara. Jedina dobra stvar koja eventualno može proizaći iz čitavog ovog džumbusa jest potencijalni porast prodanih konzola, što je i dan danas glavni adut Playstationa 2 (koji se, ironično, bolje prodaje od trojke).

 

Bilo kako bilo, sasvim je očito da će hakeri nakon nove zakrpe ponovno zasukati rukave te omogućiti internetskoj zajednici da opet slini nad potencijalnom idejom pokretanja PS3 piratki. Najveći luzeri u ovoj čitavoj štoriji su ljudi koji odlučuju podržati developere tako da kupuju originalne naslove. Štoviše, luzeri su svi koji moraju ovo pratiti i trpjeti, jer, iskreno - svima već na nos izlazi update ps3 softvera maltene svakoga tjedna.

 

Kako marinci probijaju PS3?