TIME TO SAY GOODBYE!

Sony priprema PSP za umirovljenje

07.10.2010 u 16:55

Bionic
Reading

Prema posljednjim informacijama, japanski div uskoro bi trebao prekinuti podršku razvoja softvera za svoju mobilnu platformu

Kao i sve dobre stvari, tako i Playstation portable polako odlazi u povijest. Posljednje vijesti govore o internom newsletteru koji Sony šalje svojim developerima u kojem na neizravan način objavljuje kako je s PSP-om – svršeno. Playstation Portable doživio je relativno dobar uspjeh tijekom svojeg radnog staža, skupivši veliki fan base i poprilično zavidnu kolekciju naslova. Najpopularniji među njima bile su ekskluzive poput Patapona, Loco Roca, serijala Monster Hunter (koji je, vjerovali ili ne, u Japanu postao 'odrasli' rođak Pokemona), te mnogih drugih. Njegova druga inkarnacija pod imenom PSP Go prošla je poprilično loše na tržištu te, nadamo se, Sonyju dala nekoliko vrlo važnih lekcija.

 

 

Uglavnom, Sony Computer Entertainment Europe prestaje s prodajom paketa za razvoj aplikacija pod imenom dtp-2000a i paketa za testiranje dtp-h2500a 15. listopada 2010. Ovakav slijed događaja relativno je logičan s obzirom da je datum izlaska Nintendovog konkurenta 3DSa najavljen za ožujak iduće godine. Playstation portable 2 ili skraćeno PSP2 trebao bi izaći tijekom 2011.

 

 

Općenito je poznata Sonyjeva posvećenost launch-naslovima, tako da distribucija i prodaja PSP2 SDK-a daje poprilično očite naznake da se tamo negdje nešto kuha.

 

 

Za kraj napomenimo da Sony NIJE službeno obznanio da prestaje s razvojem naslova za PSP, te da će, ako su gore navedene informacije točne, 100-postotno ofišl tužna vijest biti objavljena u skorašnjoj budućnosti.

 

 

ŠMRC!