HRVATSKI PROFESOR NA MIT-U:

Soljačić: U zgradu 32 stigao sam par minuta prije ubojstva

19.04.2013 u 21:43

Bionic
Reading

Marin Soljačić, hrvatski znanstvenik i profesor na odsjeku za fiziku na najprestižnijem svjetskom tehničkom sveučilištu MIT, par minuta prije ubojstva policajca parkirao je auto pored zgrade 32, prenosi Dnevnik.hr

Soljačić je u e-mail prepisci za Dnevnik.hr otkrio što se sinoć događalo na sveučilištu MIT, odakle je počela potjera za dva osumnjičena za napade na Bostonskom maratonu.

'Oko 21.30 (po lokalnom vremenu) parkirao sam auto u zgradi 32 (Stata center). Izgleda da je MIT policajac poginuo vjerojatno malo poslije, baš kod te zgrade. Vidio sam puno policijskih automobila (sa sirenama) koji su vozili u svim smjerovima, ali mi je izgledalo kao da idu u Boston. Ukratko, nisam tada znao što se događa. No izgleda da su ta dvojica terorista opljačkala dućan blizu zgrade 32, otprilike kada sam ja bio tamo, pa su ih policajci valjda tražili u to doba', kazao je Soljačić.

Upitan kakvo ozračje vlada na kampusu, Soljačić je kazao da je kampus trenutno zatvoren, no da svi napeto iščekuju kada će sve završiti i kada će se moći vratiti na posao.

'Žao mi je zbog svih ljudi koji su poginuli. Nadam se da će ubrzo uhvatiti i ovog jednog preostalog terorista', kazao je Soljačić.

Upitan kakva je atmosfera u samom Bostonu, Soljačić je rekao: 'Pa svi su tužni zbog toga što se dogodilo, ali Boston je uistinu, što kažu na TV-u, ponosan i čvrst grad.'