REMI U SUDAČKOJ NADOKNADI

Šokantna utakmica u Splitu, Varaždin 'prosuo' 2:0

17.03.2012 u 20:49

Bionic
Reading

Šokantna utakmica u Parku mladeži, Varaždin je imao igrača više, vodio s 2:0, a onda stigla sudačka nadoknada. Najprije je Čop smanjio, a Vidić tridesetak sekundi prije posljednjeg zvižduka poravnao na 2:2!

U prvom dijelu nije bilo golova, Split je igrao jako loše, nikako momčad Tončija Bašića da uhvati neki ritam. Sve se čekalo da Split povede, bilo je nekih prigoda, a onda je krenulo. Dominik Glavina u 57. minuti doveo je Varaždin u vodstvo, minutu kasnije Marčić je zbog simuliranja dobio drugi žuti karton, a u 68. minuti već je bilo 2:0 za goste, strijelac je bio Antolek.

Na kraju je Split jurišao, poravnao, ali nije nestao dojam o slaboj igri 'crvenih'. Ovo je Splitu sedma utakmica bez pobjede, od mogućih 21 bod osvojio je tek četiri. Trener Tonči Bašić svjestan je slabosti.

'Nemamo se što skrivati, ne ide nam, nedostaje nam taj prvi gol. Stalno smo u grču, primimo jeftin gol, pa se vadimo. Upali smo u krizu, nemamo rezultat, moramo skupiti glave, ići dalje, biti hrabri i sada pobijediti Karlovac. Grešaka je bilo, ali ne mogu igračima zamjeriti da se nisu borili. Ne bih sve ovo shvaćao dramatično, ipak smo se vratili. Jednom dobrom utakmicom i pobjedom sve će doći na svoje mjesto', rekao je Bašić.

Gosti su popadali na travnjak, kako i ne bi kad im se u sudačkoj nadoknadi srušilo sve ono što su dobro radili.

'A što reći, opet nam se dogodila ta devedeseta minuta. Najprije Zagreb, pa sada Split, Šteta, baš šteta, ali nije to slučajno. Nemamo uvjeta za treniranje, kadar nam je takav da padnemo pri kraju utakmicu. Žalimo za bodovima, ali opet smo dokazali da se sa svima možemo nositi i tako ćemo nastojati igrati do kraja prvenstva', kazao je trener Varaždina Branko Janžek