uspjeh hdz-a u slavoniji

Anušić srušio Šišljagića, Šojat unatoč porazu ima velike planove

04.06.2017 u 20:49

Bionic
Reading

U izbornom stožeru HDZ-a u Osijeku, standardno utaborenom u hotelu Osijek, unatoč porazu Ivane Šojat na izborima za gradonačelnicu Osijeka, zavladala je euforija nakon što je postalo jasno da će njezin stranački kolega Ivan Anušić biti novi osječko-baranjski župan

Iako je aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić nadmoćno pobijedio Ivanu Šojat, ona je, kaže, jako zadovoljna.

'Ovo je veličanstven ulazak u svijet politike za mene', rekla je Šojat koju je razočarala slaba izlaznost, što pripisuje sve manjem interesu građana za izbore.

'Mislim da sam se jako dobro snašla u politici koju je nužno iznutra mijenjati', dodala je Šojat koja u izbornoj noći nije otklonila mogućnost da na predstojećim unutarstranačkim izborima bude nova predsjednica osječkog ogranka HDZ-a, koji trenutno nema predsjednika.

Skandiranjem 'župane, župane' dočekali su u izbornom stožeru HDZ-a Ivana Anušića koji je svrgnuo s vlasti Vladimira Šišljagića, disidenta HDSSB-a koji je u izbornu utrku krenuo ispred Snage Slavonije i Baranje. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, Anušić je nakon svih prebrojanih glasova osvojio 51,96 posto glasova, a Šišljagić 45,43 posto glasova. U stožeru su zavladale euforija i veselje. 

Anušić je za tportal ovako opisao svoju pobjedu:

'Ovo je rezultat rada i velikog odricanja, prvenstveno mene, mojih ljudi i obitelji. Rezultat nije došao sam od sebe jer sam tri i pol godine konsolidirao HDZ na području Osječko-baranjske županije i mijenjao smjer. Uspjeli smo i pokazali smo na rezultatu da je tako.'

Dodao je kako će biti konekcija svim gradonačelnicima i načelnicima prema hrvatskoj Vladi, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju.

Komentirajući poraz kolegice Šojat u drugom krugu okarakterizirao je to kao velik uspjeh HDZ-a u Osijeku te najavio da će rezultat koji je postigla Šojat za četiri godine biti pobjednički.

'I kandidat koji bude išao za četiri godine dobit će izbore', poručio je zadovoljno Anušić, kojemu će prvi potez na čelu Osječko-baranjske županije biti organizacija sjednice Vlade RH u Osijeku.

Anušiću su na pobjedi došli čestitati predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i njegov zamjenik Karlo Šatvar, rekavši kako su došli čestitati nakon 12 godina.