OŠTRA RASPRAVA NA FACEBOOKU

Šojat 'oprala' Hasanbegovića: On je maneken koji glumi većeg katolika od Pape

19.04.2017 u 17:17

Bionic
Reading

HDZ-ova kandidatkinja Ivana Šojat bez imalo zadrške žestoko je na svom profilu na Facebooku kritizirala stranačkog kolegu Zlatka Hasanbegovića

Šojat je kritike Hasanbegoviću uputila i u intervjuu za tportal. Naime, upitana za svoje ratno iskustvo, progovorila je i o pitanju 'gdje si bio '91'.

'Smiješna su mi pitanja o tome gdje si bio '91? To me podsjeća na svađe između djece vrtićke dobi koja se nadmeću time čija je mama ljepša, a tata jači. Hasanbegović se razmeće svojim velebnim, ekskluzivnim domoljubljem na n-tu potenciju, ali nije stao u obranu domovine iako je bio punoljetan. Licemjerno je i to što danas njegovi pristaše tvrde da on predstavlja 'Tuđmanov HDZ', a dotični gospodin napadao je prvog hrvatskog predsjednika zbog BiH, nazivajući ga 'izdankom komunističkog sustava'. Gospodin Prgomet je pak u odlučnim trenucima iskazao i hrabrost i domoljublje. Bio je dragovoljac pod vrhovnim zapovjedništvom Franje Tuđmana, a kao šef vojnog saniteta spašavao je živote tijekom velikosrpske agresije', kazala je Šojat u intervjuu za tportal.

Intervju je podijelila i na svojoj stranici na Facebooku, na kojoj se zbog izjave o Hasanbegoviću razvila rasprava, u kojoj je Šojat kazala kako je ona sama bila u redovima HOS-a za vrijeme rata.

'Hasanbegović nije bio dragovoljac... sad glumi većeg katolika od Pape... i šteti Hrvatskoj', napisala je u odgovorima na komentare na Facebooku Šojat.

Hasanbegovića je nazvala i 'manekenom' te kazala kako 'kape i razmetanja nisu nikoga nahranili'.

U burnoj raspravi još je dodala: 'Konstatacija za lakunoćno: ljudi moji, koliko žuči zbog čovjeka koji nema nikakve veze s Osijekom. Kad bismo jednako žučljivo reagirali kada je riječ o gospodarstvu, socijalnoj politici, školstvu i kulturi kao što reagiramo kad je u pitanju ideologizacija na najnižoj razini, ova zemlja bila bi raj na zemlji. Ovako ispada da sam zadnje govno samo zato što sam u demokratskoj državi iznijela mišljenje o čovjeku koji rata nije vidio, a koji je nekim čudom postao sveti zaštitnik branitelja. Tko je ovdje lud?! Ne znam. Budućnost će procijeniti. Kad svi mi postanemo prošlost, kad o nama u udžbenicima budu pisali kao o genijalcima ili idiotima. Mislite i dalje. Argumentirajte. Ja odoh spavati snom pravednika.'