UTRKA NA SLJEMENU

Snježna kraljica potrošila ono što nije imala, pa dodatni milijun kuna plaćaju građani

09.05.2018 u 17:13

Bionic
Reading

Iako je imala najmanji proračun do sada, Snježna kraljica, skijaška utrka na Sljemenu koja ugošćuje najbolje svjetske slalomaše i slalomašice, potrošila je ono što nije imala pa se za pomoć obratila Gradu. On pak nije odbio pomoći pa je uz sve što plaća odlučio dati dodatnih 980 tisuća kuna

Naime, Hrvatski skijaški savez (HSS) izvijestio je Grad u ožujku da nije uspio produžiti ugovor s dosadašnjim glavnim sponzorom VIPnetom, ali i da nisu uspjeli pronaći novog, pa su se našli u problemima jer je ostao dug prema dobavljačima u gore spomenutom iznosu.

Kao razlog za nepronalaženje novog sponzora u HSS-u krive gospodarsku krizu u Hrvatskoj, 'koja je dovela do znatno smanjenih marketinških budžeta tvrtki'.

Kako stoji u aktima gradonačelnika, nastali troškovi se odnose na gorivo, uslugu organizacije transporta akreditacija i hospitalityja, prehranu gledatelja, prehranu radnika, uslugu organizacije prijevoza, oglašavanje, najam radiostanica za potrebe utrka, baterije, tampone za montažne objekte, najam strojeva za montažne objekte, skladištenje robe, sitni inventar, dezinsekciju, tisak materijala, najam postrojenja za proizvodnju snijega, najam dvorana, troškove iskrcaja i prijevoza strojeva, morsku sol te troškove prijevoza montažnih objekata.

  • +9
Snježna kraljica Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic, Zeljko Lukunic, Sanjin Strukic, Luka Stanzl/PIXSELL

Proračun ovogodišnje Snježne kraljice bio je najmanji dosad i iznosio je, kako je netom nakon Nove godine rekao Vedran Pavlek, direktor utrke, 19,5 milijuna kuna, od čega četvrtinu pokriva Grad dok se ostatak sredstava zatvara sa sponzorima.

No u HSS-u su se očito 'prekombinirali' pa će sad dodatni milijun kuna iskrcati porezni obveznici.