zimske 'radosti'

Zbog snijega otkazana nastava u Imotskoj i Cetinskoj krajini

Snijeg u Dugopolju

Snijeg u Dugopolju

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin

Zbog snježnih oborina škole u Cetinskoj i Imotskoj krajini odlučile su u srijedu odgoditi nastavu, a na čišćenju snijega, koji je u nekim područjima Dalmatinske zagore dostigao visinu i do 40 centimetara, angažirano je 140 ljudi

U Imotskom je tijekom noći palo i do 30 centimetara snijega, dok je u obližnjem Aržanu i Studencima palo i do 45 centimetara, objavio je Radio Imotski. Prometnice su prohodne, ali je obavezna zimska oprema za sva vozila.

"Sve osnove i srednje škole na području Cetinske i Imotske krajine danas su donijele odluku o neodržavanju nastave zbog snijega na tom području koji otežava promet i dolazak učenika na nastavu", rekao je za Hinu pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomilov Đonlić.

Izrazio je nadu da će već tijekom današnjeg dana za promet biti osposobljena većina cesta u Dalmatinskoj zagori.

Voditelj Zimske službe Županijskih cesta Split Petar Vuletić je izvijestio kako je u noći s utorka na srijedu snijeg u Dalmatinskoj zagori ponegdje dostigao visinu i do 40 centimetara.

"Na uklanjanju snijega s prometnica na području Splitsko-dalmatinske županije angažirana su 32 kamiona s ralicama te sedam utovarivača i ukupno oko 140 ljudi" rekao je Vuletić za Hinu.

Po njegovim riječima, na glavnim cestovnim pravcima na području Splitsko-dalmatinske županije promet se odvija bez zastoja a tijekom dana Zimska služba Županijskih cesta Split čistit će snijeg i na cestama koje vode do udaljenijih naselja.

"Nešto snijega", kako je dodao, bilo i na Braču i Hvaru.

  • +17
  • +14

Snijeg u Dugopolju

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barišin

Zbog snijega koji je noćas napadao na području Vrgoračke krajine i zaobalja u Vrgorcu i područnim školama u srijedu je odgođena nastava.

Srednja škola Tin Ujević, Gimnazija i Osnovna škola Vrgorac pustili su kućama malobrojne učenike koji su ipak došli na nastavu, a za sutra se čeka odluka školskog odbora, jer ceste prema područnim školama u planinskom dijelu Vrgorca nisu prohodne.

  • +27
  • +24

Snijeg zabijelio Sinj i dalmatinsku zagoru

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Dionicu autoceste A1 od Ploča do Zagvozda ralice čiste od jutarnjih sati i kolnik je čist, te promet teče usporeno, ali bez zastoja. Prilazna cesta od Vrgorca do ulaza na autocestu kod čvora Ravča još uvijek nije očišćena od snijega, pa se preporuča uključivanje na autocestu kod čvora Vrgorac.

Najviše snijega, oko 30 centimetara, napadalo je između Vrgorca i Makarske, državnu cestu D-512 Makarska-Vrgorac čiste ralice županijskih cesta, no na tom području pada kiša, pa je moguće smrzavanje na tlu i poledica.

HAK na svojim službenim stranicama upozorava vozače da je na cestama oko Vrgorca: DC62 Veliki Prolog-Metković i DC512 Makarska-ŽC6199 obavezna zimska oprema, te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Snijeg u zemlji

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Konavlima i na poluotoku Pelješcu pao je snijeg u noći s utorka na srijedu, u srijedu ujutro na Pelješcu su proglašeni zimski uvjeti, no sve su ceste posute i prohodne, izvijestili su iz Županijskog centra 112 i iz "Dubrovnik cesta"

Zimski uvjeti ranije su proglašeni na prometnicama u dolini Neretve.

Obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u području doline Neretve.

Riječ je o dionicama A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići, A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine, zatim na DC8 Gradac - čvor Čeveljuša - Opuzen - GP Klek, DC9 GP Metković - Opuzen - DC8, DC62 Veliki Prolog - Metković, DC425 čvor Karamatići (A1) - čvorište Čeveljuša i županijskoj cesti 5203 Dobroselo - Brotnja - Otrić.

Isti uvjeti vrijede i na županijskim cestama na području Metkovića, a snijeg je zabijelio i Dugopolje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!