STIŽE NAM PROLJEĆE

Snijeg staje u noći; subota sunčana, potom +15

14.03.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Snijeg koji danas pada u većem dijelu unutrašnjosti stat će u noći s četvrtka na petak. U gorskim krajevima moglo bi ga pasti i 40-ak cm, no malo gdje će se duže zadržati. Samo u Slavoniji on bi mogao nastaviti padati i u petak ujutro, a potom će u subotu opet zasjati sunce, najavljuju prognostičari

U petak ujutro će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, no tijekom dana će se postupno razvedravati sa zapada. Jedino će u Slavoniji veći dio dana biti oblačno uz slab snijeg. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -1, a na Jadranu od -1 do 4°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 4 do 9°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. Puhat će slab, a u Slavoniji, te na srednjem i južnom Jadranu umjeren, sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -12 do -6, a na Jadranu od -2 do 3°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 5, a na Jadranu od 6 do 10°C.

U nedjelju će okrenuti na jugo pa slijedi novo naoblačenje, ali uglavnom bez oborina. Prevladavat će umjereno i promjenjivo oblačno vrijeme. Više oblaka bit će na Jadranu, a na sjevernom dijelu past će malo kiše. U noći na ponedjeljak kiša je moguća duž cijele obale, te u Lici i Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u Gorskom kotaru i Lici jak, vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako jugo. S južinom će i temperature zraka biti u postepenom porastu. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -9 do -4, a na Jadranu od -2 do 3°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U ponedjeljak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu, te u Lici i Gorskom kotaru s kišom. Povremena kiša moguća je i unutrašnjosti, ali su moguća i kratka sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjereno, a u Gorskom kotaru, Lici i na Jadranu jako do olujno, jugo. Temperature zraka osjetno će porasti. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne u cijeloj će se Hrvatskoj kretati od 10 do 15°C.

Proljetno promjenjivo vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu tjedna. Prevladavat će sunčano s promjenjivom naoblakom, ponegdje s prolaznom kišom uz mogućnost grmljavine. Vjetar će okrenuti na jugozapadnjak i postepeno oslabiti. Temperature zraka bit će bez veće promjene.

Iako je za sada pred nama razdoblje relativno lijepog proljetnog vremena, ono je u proljeće promjenjivo i uvijek može iznenaditi pa se ne može definitivno reći da je ovo posljednji snijeg u sezoni.