BIJELA ZIMA

Snijeg od srijede do kraja tjedna

19.02.2013 u 09:24

Bionic
Reading

U utorak će u unutrašnjosti i dalje prevladavati oblačno uz mogućnost sunčanih razdoblja sredinom dana, a na Jadranu će biti sunčano s promjenjivom naoblakom. Od srijede moguć je slab snijeg u Gorskom kotaru i Lici koji bi trebao zabijeliti i unutrašnjost od četvrtka pa do kraja vikenda, javlja Meteo centar

Danas će puhati slab vjetar u unutrašnjosti, a na Jadranu će jutarnja umjerena bura tijekom dana okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -5 do 0, a na Jadranu od 2 na sjeveru do 8°C na jugu. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U srijedu će u unutrašnjosti prevladavati djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Gorskom kotaru i Lici povremeno je moguć slab snijeg. Na Jadranu će prevladavati promjenjivo oblačno, ponegdje uz povremenu slabu kišu. Vjetar će posvuda biti slab, a navečer će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati umjerena bura s jakim udarima.

Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -4 do 1, a na Jadranu od 2 na sjeveru do 8 Celzijevih stupnjeva na jugu. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti prevladavati pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana moguć je slab snijeg. Na Jadranu će prevladavati promjenjivo oblačno, ponegdje uz povremenu slabu kišu. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu s jakim udarima. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 4 na sjeveru do 9°C na jugu. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će od -1 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, u unutrašnjosti s povremeno slabim snijegom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena bura s jakim udarima, dok će na preostalom dijelu zapuhati umjereno jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 8°C na jugu. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će od 0 do 3, a na Jadranu od 8 do 13°C.

Za vikend će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom, a na Jadranu kišom i grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati jaka bura s olujnim udarima, a na preostalom dijelu jako jugo i jugozapadnjak. Temperature zraka bez veće promjene.