PRAVA ZIMA

Snijeg nam stiže krajem sljedećeg tjedna

18.01.2014 u 21:18

Bionic
Reading

Čini se da ćemo ipak ove sezone i doživjeti pravu zimu, iako će i sutra biti iznadprosječno toplo.

Na portalu Državnog hidrometeorološkog zavoda prognozira se da će u Zagrebu u četvrtak i petak padati snijeg, uz minimalnu temperaturu zraka od 1 stupanj u četvrtak i minus jedan stupanju u petak, dok će maksimalna temperatura u četvrtak biti 4. stupnja, a u petak dva stupnja.

U glavnom gradu Hrvatske temperatura će postepeno padati u tjednu pred nama, a kiša bi mogla pasti već sutra te se očekuje da će padati sve do srijede.

'Promjenljivo do pretežno oblačno i iznadprosječno toplo. Povremeno će biti kiše uglavnom na Jadranu i gorskim krajevima, osobito prema kraju dana kada mjestimice može biti i obilnije kiše uz grmljavinu. U ostalim krajevima kiša se uglavnom očekuje kasno navečer i u noći na ponedjeljak. Puhat će slab do umjeren, u Slavoniji i Lici umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 C stupnjeva', tako najavljuju u DHMZ-u prognozu za Hrvatsku za nedjelju, 18. prosinca.