ZIMSKI TJEDAN

Snijeg do petka, potom zatišje

12.02.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Snijeg, susnježicu i kišu možemo očekivati i narednih dana, uključujući i četvrtak. U petak i za vikend vrijeme će se malo stabilizirati, na Jadranu će biti i sunca, no u unutrašnjosti će raspoloženje ljubitelja vedrine kvariti magla i niski oblaci, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme s povremeno obilnim oborinama, u unutrašnjosti većinom uz susnježicu i snijeg, a na Jadranu kišu uz povremene pljuskove i grmljavinu. Ponajviše snijega bit će u gorskim dijelovima, dok će u Slavoniji oborine biti slabe i povremene. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren istočnih smjerova, a na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, na jugu Dalmacije s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 4 na sjeveru do 11°C na jugu.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom koji u gorju može biti i obilniji, a na Jadranu kišom uz povremene pljuskove i grmljavinu. Jedino će u Slavoniji oborine biti mjestimične i slabe. U drugom dijelu dana u Slavoniji te na srednjem Jadranu očekuje se prestanak oborina te djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren istočnih smjerova. Na sjevernom i na djelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na južnom umjeren do jak jugozapadnjak i jugo. Do kraja dana vjetar će biti u slabljenju. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše unutrašnjosti će biti od 0 do 5, u Slavoniji do 8, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 10°C na jugu.

U četvrtak ujutro još će posvuda biti oblačno, uz mogućnost za slab snijeg i susnježicu u gorju i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, te kišu na jugu i otocima Jadrana. Sredinom dana očekuje se kidanje naoblake te postupno razvedravanje u Slavoniji i duž Jadrana. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, dok će na Jadranu puhati umjerena bura. Do kraja dana vjetar će biti u slabljenju. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će ići od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 4 , a na Jadranu od 6 na sjeveru do 12°C na jugu.

U petak će u gorju te kontinentalnim dijelovima biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano. Vjetar će posvuda biti slab, u unutrašnjosti promjenjiv, a na Jadranu sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -4 do 1, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -1 do 4 , a na Jadranu od 6 na sjeveru do 12°C na jugu.

Tijekom vikenda u unutrašnjosti će biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za maglu i nisku naoblaku. Više sunce očekuje se na Jadranu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu puhati umjerena bura. Jutarnje temperature u kontinentalnim će krajevima biti u laganom padu, dok će dnevne i one na Jadranu biti bez većih promjena.