VARLJIVI BLAGDANI

Snijeg danas staje, slijedi kiša i otapanje

26.03.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Snijeg, koji još uvijek mjestimično pada u unutrašnjosti, ponajviše u Slavoniji, trebao bi polako stati do srijede ujutro, najavljuju prognostičari

U srijedu bi ga moglo biti još samo u najvišem gorju. U drugim krajevima Hrvatske vrijeme će biti promjenjivo i oblačno ali bez oborina.

U četvrtak nam ponovno stižu oborine, međutim, uglavnom na srednjem i južnom Jadranu. U većem dijelu unutrašnjosti zadržat će se oblačno, ali pretežno suho vrijeme tek mjestimice s malo kiše.

U petak će biti slično kao u četvrtak, većinom oblačno s mogućim kratkim razdobljima sunca. Temperature će od četvrtka na petak značajnije porasti pa će i u unutrašnjosti uglavnom biti između 5 i 15°C. Na Jadranu bi mjestimice mogle prelaziti 17°C. Uz više temperature i kišu snijeg bi se trebao brzo otapati.

U subotu bi posvuda moglo biti nešto kiše, a u večernjim satima i u nedjelju ona bi mogla biti umjerena, ponegdje i obilnija.

U ponedjeljak i utorak bit će promjenjivo oblačno s povremenom kišom, ali i mogućim sunčanim razdobljima. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će se i dalje kretati između 5 i 15, a na Jadranu od 10 do 16 °C.