OPASaN ZAHVAT

Žena umrla nakon operacije stražnjice u u Turskoj, Britanci na nogama

13.09.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Obitelj Melisse Kerr, koja je umrla tijekom operacije povećanja stražnjice, pohvalila je mrtvozornicu koja je najavila da će od britanske vlade tražiti da upozori ljude na kozmetičke zahvate u inozemstvu. Nesretna 31-godišnja Britanka umrla je u privatnoj bolnici u Istanbulu 2019., a mrtvozornica iz Norfolka Jacqueline Lake rekla je da će izraditi posebno izvješće o tom slučaju za 'sprječavanje budućih smrti'

U istrazi, koja je završila u utorak, vještak - plastični kirurg Simon Withey - ukazao je na visoku stopu smrtnosti od posljedica tzv. brazilskog podizanja stražnjice (BBL) - na svakih 4000 procedura jedan je smrtni slučaj. Withey je rekao da se Melissa Kerr vjerojatno ne bi odlučila na operaciju da je na vrijeme bila upoznata sa svim rizicima. Lake je upozorila na opasnost za građane koji nastave putovati u inozemstvo radi takvih postupaka i navela da se buduće smrti mogu spriječiti boljom informiranošću, piše BBC.

Melissina sestra blizanka, Natasha, kazala je za BBC da su stope smrtnosti povezane s operacijama u Turskoj alarmantne, a one povezane s presađivanjem glutealnog sala još i više od toga - pritom brojke ne uključuju pacijentice koji su preživjele, ali su trajno osakaćene ili su pretrpjele ozbiljne komplikacije koje su im promijenile život.

'Pacijenti nisu u potpunosti obaviješteni o kirurškom riziku i povezanim stopama smrtnosti, ne vide kirurga do nekoliko sati prije operacije i nemaju dovoljno medicinskih procjena. Kirurzi koriste zastarjele i rizične tehnike koje dovode pacijente u veliku opasnost. Ovo se ne može nastaviti, moramo djelovati sada kako bismo spriječili budući rizik po život', kazala je Kerr.

Od bolnice Medicana Haznedar u Istanbulu zatraženo je da odgovori na nalaze istrage.

Melissina obitelj shrvana je njezinom smrću. Bila je visokoobrazovana žena s dvije poslijediplomske diplome, strastvena u pomaganju ranjivima, ali bez samopouzdanja po pitanju fizičkog izgleda.

'Molimo se da vlada poduzme ispravne korake i provede promjene kako bi spriječila to da još jedna nevina duša bude izgubljena zbog kozmetičkog turizma. Nadamo se da će ljudi dobro razmisliti o putovanju na operaciju u Tursku. Molimo se da još jedna obitelj ne mora trpjeti ekstremnu bol koju mi ​​i dalje doživljavamo', poručili su, dodajući da Melissina duša nastavlja živjeti kroz njih te obećavaju da će je učiniti ponosnom.