TRAGEDIJA NA VELEBITU

Zbog ubojstva 14-godišnjakinje uhićena njena sestrična

21.06.2017 u 21:23

Bionic
Reading

Za ubojstvo 14-godišnjakinje na obiteljskom imanju u velebitskoj vrleti Žuljine osumnjičena je njena 27-godišnja sestrična, zaključila je lička policija.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom iz Zatona Obrovačkog zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva.  Ona je uhićena, te će biti predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU Ličko-senjske.

14-godišnjakinje je smrtno stradala u utorak u Svetom Roku na Velebitu. Nakon provedene obdukcije događaj se vodi pod kvalifikacijom "teškoga ubojstva".

Prethodno je glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je za Hinu da je za sada poznato da je na tijelu preminule 14-godišnjakinje bilo ubodnih rana, no da još nije poznat ni motiv ni počinitelj, te se još traga i za sredstvom ubojstva, odnosno hladnim oružjem.

 "Danas smo imali osmero uhićenih za krimanalističko istraživanje ovog tragičnog događaja, no tijekom večeri dvoje njih je oslobođeno, dok se preostalih šestero još smatra sumnjivima", rekla je Brozičević. Policija je zapravo pokušavala dokučiti je li još netko osim sestrične umiješan u ubojstvo.