hrvati u crnoj gori

Smijenjena predsjednica HGI-a Marija Vučinović podnijela tužbu upravnom sudu

11.06.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Smijenjena predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, Marija Vučinović podnijela je tužbu Upravnom sudu u kojoj traži poništenje odluke ministarstva javne uprave o imenovanju Josipa Gržetića vršiteljem dužnosti čelnika stranke

Vučinović tvrdi da je u tom slučaju došlo do bitnih povreda pravila postupka, pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja kao i do pogrešne primjene materijalnog prava.

Dugogodišnji član HGI-a, umirovljenik Josip Gržetić je nakon smjene Vučinović imenovan za vršitelja dužnosti predsjednika stranke do održavanja izvanrednog sabora.

Bivša predsjednica HGI-a nije željela komentirati tužbu dok je, kako je rekla, postupak u tijeku.

Na sjednici središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative u veljači ove godine izglasano je nepovjerenje predsjednici stranke i ministrici u Vladi Crne Gore Mariji Vučinović.

„Središnji odbor se odlučio na ovaj važan korak radi promjene postojećeg stanja u stranci i njene bolje pozicioniranosti na političkoj sceni Crne Gore. HGI ide na izvanredni sabor“, priopćeno je tada iz stranke.