gotova procedura

Službeno je: Milanović imenovao Kundida za šefa vojske i promaknuo ga u viši čin

01.03.2024 u 17:01

Bionic
Reading

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH s danom 1. ožujka 2024., izvijestili su iz Ureda predsjednika RH

U priopćenju s Pantovčaka navodi se da je Milanović Kundida imenovao temeljem prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.

'Prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače 2024. godine i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.

Milanović imenovao Kundida za načelnika Glavnog stožera Izvor: Ured predsjednika RH / Autor: Dario Andrišek

>>> Nakon admirala - general: Ovo je novi šef Hrvatske vojske

Nakon što ga je imenovao za načelnika GS OSRH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu Predsjednika Republike. Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević', navodi se u priopćenju.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marko Beljan/Ured predsjednika RH