zatvorena sjednica

Vlada predložila Kundida za šefa vojske, a evo koja su još nova kadrovska rješenja

29.02.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Vlada RH na zatvorenom je dijelu sjednice u četvrtak donijela niz kadrovskih prijedloga i imenovanja, priopćili su iz Banskih dvora

Dio priopćenja u kojem se navode nova kadrovska rješenja prenosimo u nastavku:

'Što se tiče kadrovskih pitanja, utvrđen je Prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admirala Roberta Hranja, zbog isteka mandata, kao i Prijedlog za imenovanje generala-bojnika Tihomira Kundida novim načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Oba su prijedloga upućena Odboru za obranu Hrvatskoga sabora, radi pribavljanja mišljenja. Zbog isteka mandata, s danom 5. ožujka razriješen je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dragan Marinčić te je ponovno imenovan pomoćnikom ravnatelja, s danom 6. ožujka 2024.

Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 5. ožujka 2024., a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 4. ožujka 2024. Državnoj službenici Helgi Svirčić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, s danom 4. ožujka 2024., a najduže do šest mjeseci, jer joj istječe ovlaštenje 3. ožujka 2024. Državnom službeniku Nemanji Reliću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, s danom 11. ožujka 2024., do provedbe javnog natječaja za predstojnika Ureda, a najduže do šest mjeseci, jer mu istječe ovlaštenje 10. ožujka 2024.

General-bojnik Tihomir Kundid Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Barilić. Istovremeno je državnoj službenici Tanji Žaji dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja te Uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. ožujka 2023., a najduže do šest mjeseci. Zbog isteka mandata, s danom 5. ožujka 2024. razriješena je pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, doplatka za djecu i nacionalne naknade za starije osobe, Suzana Filipović te je ponovno imenovana pomoćnicom ravnatelja, s danom 6. ožujka 2024.

  • +9
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zbog isteka mandata, s danom 5. ožujka 2024. razriješena je pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, Antonija Krolo Vasilj te je ponovno imenovana pomoćnicom ravnatelja, s danom 6. ožujka 2024. Državnom službeniku Zvonimiru Peniću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave, s danom 3. ožujka 2024., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 2. ožujka 2024.'