24 MILIJUNA KUNA I 67.500 EURA

Slučaj Core Media - Dijana Čuljak, Vladimir Šelebaj i Siniša Svilan

21.11.2014 u 17:06

Bionic
Reading

Iako su se bivši supružnici Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj pokušali nagoditi s DORH-om, u veljači 2014. optužnica protiv njih je potvrđena, a tereti ih se da su od suoptuženika Vlade Bućana, Igora Šumakovića i Tončeka Mandića tražili da im pronalaze tvrtke, kojima je Core media isporučivala fiktivne račune te je na taj način izvukla (oprala) 24 milijuna kuna

Bio je optužen i Mario Cikač, ali on se nagodio s tužiteljstvom, priznao krivnju i osuđen je na 22 mjeseca zatvora.

No kazna je uvjetna pa u zatvor neće morati ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo i u Državni proračun uplati 480.645 kuna, koliko je, prema vlastitom priznanju, ilegalno zaradio perući novac za Čuljak i Šelebaja. Suđenje je u tijeku.

Suđenje Siniši Svilanu u travnju 2013. okončano je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćnom osuđujućom presudom za uzimanje 67.500 eura mita od direktora producentske tvrtke Core Media kako bi na program Nove TV uvrstio emisije vanjske produkcije.

Svilan je osuđen na osam mjeseci zatvora koje može zamijeniti društveno korisnim radom te bi morao u državni proračun uplatiti 513.675 kuna.

Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković na ovu presudu uložio je žalbu Vrhovnom sudu.