NESLUŽBENI IZVORI

Slovenski ustavni sud odbio Janšinu žalbu?

12.06.2014 u 21:43

Bionic
Reading

Slovenski ustavni suci većinom su glasova odbili ustavnu tužbu Janeza Janše da su mu u procesu na kojemu je osuđen na dvije godine zatvora bila kršena ljudska prava, objavio je u četvrtak tjednik 'Reporter' pozivajući se na neslužbene izvore

U sudu takvu informaciju nisu potvrdili, a presuda će biti objavljena tek početkom idućeg tjedna, objavili su slovenski mediji.

Janšini odvjetnici potvrdili su da su uz tužbu na ustavnom sudu pokrenuli i postupak pred vrhovnim sudom, koristeći tako sva raspoloživa izvanredna pravna sredstva u žalbi na presudu Janši u slučaju Patria.

Janša je predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) koja je u četvrtak navela da nije obaviještena o odluci ustavnog suda i odbila komentirati neslužbene informacije.

Janša je već dobio poziv na izdržavanje zatvorske kazne. Ako ne uspiju napori njegovih odvjetnika da mu se presuda ukine ili kazna odgodi, on će se u zatvor Dob morati javiti u petak idućeg tjedna, te se neće moći kandidirati na prijevremenim parlamentarnim izborima koji se održavaju 13. srpnja.