POMORSKA NESREĆA

Slovak ozlijeđen u naletu glisera kod Lošinja izvan je životne opasnosti

04.07.2017 u 20:52

Bionic
Reading

Slovački državljanin, ozlijeđen u naletu plovila u utorak kod Lošinja, operiran je u riječkome KBC-u i život mu nije u opasnosti, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave

Policija zasad ne može iznositi pojedinosti o toj nesreći, no po neslužbenim podatcima, slovački državljanin bio je u moru između otočića Zabadarskog, nekoliko stotina metara od ulaza u malološinjski zaljev, i otoka Lošinja.

Na njega je naletjelo zasad nepoznato plovilo, vjerojatno gliser, a iz mora su ga izvukli članovi posade privatne brodice kad su čuli njegov poziv u pomoć, nakon čega su ga prihvatili djelatnici tvrtke SeaHelp pa je helikopterom prevezen u riječki KBC.

Po priopćenju za javnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, djelatnici tvrtke SeaHelp preuzeli su ozlijeđenog Slovaka oko 14,30 sati, a pretpostavlja se da je plivao u kanalu između otočića Zabadorskog i otoka Lošinja.

Kako je udaljenost između tih dvaju otoka manja od 300 metara, točnije oko 150 metara, a najviša dopuštena brzina plovidbe u tom dijelu 12 čvorova, uzrok te nesreće i tko je za nju odgovoran bit će poznati nakon očevida, priopćilo je ministarstvo.