JOJ MEDIA HOUSE

Slovaci preuzeli Glas Istre, Novi list na čekanju

06.06.2016 u 19:43

Bionic
Reading

Grupacija JOJ Media House iz Bratislave i službeno je preuzela istarski dnevni list Glas Istre. U Glasu Istre jučer je objavljen oglas s obzirom na to da mediji, prema Zakonu o medijima, svaku promjenu vlasničke strukture trebaju javno objaviti

U oglasu stoji da JOJ Media House posjeduje 59 posto udjela u poduzeću Glas Istre novine, koje izdaje dnevni list Glas Istre, 30 posto u vlasništvu je Novog lista, a preostalih 10,95 posto posjeduje tvrtka u stečaju Glas Istre trgovina.

Podsjetimo, JOJ Media House objavila je početkom travnja da je preuzela 59 posto udjela u Glasu Istre, 80 posto udjela u Novom listu i sto posto u Zadarskom listu.

I dok je sada i službeno došlo do promjene vlasničke strukture u Glasu Istre, ona u Novom listu još nije obavljena jer, kako doznajemo, još nije održana Skupština društva.

'Sve je u proceduri. Čekamo odgovor Agencije za tržišno natjecanje, Središnjeg klirinškog društva i Porezne uprave. Nakon toga se treba sastati Nadzorni odbor i tek onda Skupština. Hoće li to biti do kraja ovog ili idući mjesec, ne ovisi o nama. Sve financijske transakcije su obavljene i sve je u proceduri', kazao je za tportal predsjednik Uprave Neven Klarin

Iza JOJ Media Housea stoji češko-slovački financijski fond J&T koji je tri lista u paketu preuzeo nakon odluke Zagrebačke banke, najvećeg vjerovnika Novog lista, u predstečajnoj nagodbi. U utrci za Novi list bila je i Telegram Media Grupa Ninoslava Pavića, ali je ponuda Slovaka bila izdašnija. Financijska grupa J&T upravlja imovinom vrijednom 9,4 milijarde eura.

JOJ Media House osnovana je 2010. i u svom portfelju ima nekoliko slovačkih privatnih televizijskih kanala i marketinških tvrtki u Slovačkoj, Češkoj i Austriji. Prije dvije godine pokušali su, bezuspješno, preuzeti slovensko Delo, ali su zato prošle godine preuzeli Varaždinsku banku, a ove godine kupili su 12-postotni udjel u slovenskom Petrolu.