SIROMAŠTVO DOŠLO DO GRLA

Slavonci podržavaju prosvjed u Zagrebu

01.05.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Slavonci će danas na obližnja izletišta kako bi sa svojim prijateljima proslavili praznik rada. No velikoj većini građana nije do nikakvog slavlja jer im je siromaštvo 'došlo do grla'. Stoga podržavaju današnji prosvjed članova sindikata koji će se održati u Zagrebu. Imaju konkretne poruke vladajućima

"Da imate plaću veću od 2.000 kuna, da nije sve na minimalcu, da političare vratimo na isti ovaj rang koji mi imamo i to je to. O kakvim radnim mjestima pričamo, pa to neće biti još 100 godina, standarda nikakvog. Čekamo, možda će vrijeme nešto pokazati, ali za sada je to tako. Dosta sam skeptična. Mada uvijek treba imati nekakvu vjeru i nadu. Potpuno se slažem i u pravu su, sve ono što traže, treba se ispoštovati", kažu građani.

Oni koji rade u prosvjeti posebno su ogorčeni.

"Vidjeli ste što nam se dogodilo u posljednjih nekoliko godina, koliko su nam uzeli i oduzeli od naših primanja. Mislim da je rezultat svega toga i sve ovo što se kasnije događa. Treba nešto napraviti, pomoći narodu. Narod teško živi, krajnja je situacija", poručuju građani.

Osječani će krizu i neimaštinu pokušati zaboraviti uz 3.000 porcija graha koje će se dijeliti na lijevoj obali Drave.

Da je situacija pomalo žalosna govori nam prošlogodišnji slučaj kada je zbog tanjura variva dolazilo i do fizičkog obračunavanja.

Đakovčani će tradicionalno odlaziti na obližnja jezera i izletišta.