OMG LOL?

Slavni zagovornici teorija zavjera

08.12.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Zahvaljujući internetu, teorije zavjera su popularnije nego ikad, do te mjere da se danas čak i celebrityji odvaže na javno iznošenje suludih izazova službenim istinama! Celebrityji kao što su…

CHARLIE SHEEN - rušenje tornjeva WTC-a
Premda svakako ne manjka celebova koji vjeruju da je američka vlada ta koja je zapravo srušila tornjeve tog sudbonosnog 11. rujna (Woody Harrelson, Willie Nelson, Mos Def, Marion Cotillard, Rosie O’Donnell), Charlie ipak mora dobiti posebno priznanje za promicanje teza tzv. truthera – on je javnim pismom apelirao na predsjednika SAD da ponovno otvori istragu o rušenju tornjeva, i to u formi fiktivnog razgovora s Obamom (!) u kojem iznosi 20 teza u prilog trutherskoj propagandi.

PRINCE - chemtrailsi
Ako i dalje po nebeskim bespućima uzaludno škicate NLO-e, znajte samo da ste tragično passé: trendovski osviještene Marti Misterije današnjice imaju skroz novu zanimaciju! Jer, ono što službena znanost tumači kao tragove kondenziranog isparavanja vode koju ispuštaju zrakoplovi (contrails) - za novovjeke MM-ove su, pak, tragovi biokemijskih agensa (chemtrails) s kojima vlasti zaprašuju ekipu s ciljem trovanja, mentalne kontrole, i sl. Njegovo pupurno veličanstvo ponudilo je jedan primjer za ilustraciju: 'Kad sam bio klinac, stalno sam viđao te tragove na nebu i pomislio bih: 'Gle, proletio mlažnjak, kul.' A onda si ih viđao sve više, i odjednom, svi u kvartu su se tukli i svađali, a da nisi imao pojma zašto, OK?'

WHOOPI GOLDBERG - slijetanje na Mjesec
Ima već skoro trideset godina otkako su se raširile teorije da je slijetanje na Mjesec bilo lažnjak, tako da je zapravo i iznenađujuće da je tek prošle godine netko iz holivudske elite javno izrazio lunoskepticizam! Posebno kad se uzme u obzir kako je dotad već nebrojeno puno puta demantirana svaka stavka teoretičara zavjere, uključujući i ona klasična pitanja koja je Whoopi Goldberg postavila u talk-showu 'The View' ('Tko je to mogao snimati, ako se oba astronauta vide u kadru? Zašto se zastava vijorila, kad na Mjesecu nema vjetra?').

BILL MAHER - cjepiva protiv gripe
Ovaj voditelj talk-showa i komičar, našoj publici najbolje poznat kao glavni akter dokumentarca 'Religulous', u više je navrata implicirao da cijepljenje protiv gripe služi prikrivenim zajedničkim interesima američke vlade i farmaceutskih korporacija. Naime, prema Maheru, cjepivo protiv gripe ne čini ljude zdravijima, nego ih čini bolesnijima te tako i ovisnijima o medicinskim sredstvima i uslugama. Maher ne vjeruje u zapadnjačku medicinu i smatra da su bolesti posljedica 'nakupljenih toksina' iz loše prehrane i vode, premda pritom niti precizira o kakvim bi točno toksinima bila riječ niti ozbiljnije razmatra mogućnost da bi na zdravlje mogli utjecati i neki drugi, vanjski faktori (kao što su, recimo - bakterije i virusi!).

M.I.A. -  internet
Iz ovogodišnjeg intervjua u Nylonu: 'Sve vlade su povezane s Googleom i sve vlade mogu preusmjeriti svoje tražilice tako da vidiš samo ono što žele da vidiš. Svi na internetu govore: 'Bože, moraš doći na Facebook!' Svi su tako optimistični… A zapravo te svi j**u iza ekrana. Google i Facebook je stvorila CIA, i kad si tamo, moraš to imati na umu.' (Ha, izgleda da su Sorkin i Fincher u 'Društvenoj mreži' romansirali priču i više nego što smo slutili!)

JIM CORR - manje-više sve
Da, to je onaj muški iz Corrsa, ne bi čovjek nikad rekao gledajući njegovu web-stranicu – na kojoj Corrsi nisu nijednom spomenuti! Umjesto toga, ispod naslova 'Exposing the New World Order' niže se nepregledno more linkova na vodeće siteove teoretičara zavjera te na raznorazne vijesti i 'vijesti' vezane za ono što Jima najviše zaokuplja – a to je strah od stvaranja totalitarne globalne vlade koja bi podvrgla mase svojoj kontroli. Goroj i od 'Talk on Corners'!