apokalipsa danas

Zuckerbergov bunker izazvao tsunami bizarnih teorija: Zašto milijaderi to grade?

30.12.2023 u 13:22

Bionic
Reading

Mark Zuckerberg gradi podzemni bunker i to je dovelo do panike i razvoja divljih teroija zavjera na društvenim mrežama. Podzemni bunker osnivača Facebooka, procijenjen na oko 270 milijuna dolara, gradi se na sjeveroistočnoj strani havajskog otoka Kauai.

Detalji o Zuckerbergovoj najnovijoj nekretnini su otkriveni i prema svemu sudeći bit će prilično luksuzna.

Zuckerberg je kupovao zemljište u blizini svog imanja na Havajima kako bi dobio više građevinskog prostora, izvijestio je Business Insider.

Podzemni bunker će uključivati "vlastite zalihe energije i hrane" i "ono što se čini kao vrata otporna na eksploziju", pisao je Wired. O imanju je već pisao i tportal ovdje.

The Sun piše da je osnivač PayPala Peter Thiel želio 2022. godine izgraditi vilu sudnjeg dana vrijednu 10 milijuna dolara u udaljenom području na Novom Zelandu, ali je odbijen.

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-ja navodno bi zajednički s Thielom izgradio bunker.

Šuškalo se o drugim podzemnim bunkerima, ali ništa nije potvrđeno. To uključuje glasine da ih trenutno gradi 15 milijardera, ali one su neutemeljene.

Također, dva milijardera žele odvesti ljude u svemir.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk govorio je o dovođenju civilizacije na Mars, a i Jeff Bezos iz Amazona također je spomenuo dovođenje civilizacije u svemir u slobodno plutajućim kapsulama.

Sve je to bilo dovoljno da Glasine o apokalipsi zahvate X, društvenu mrežu ranije poznatu kao Twitter.

'Čekaj, 15 milijardera je ovaj tjedan izgradilo bunkere???', napisao je jedan jedan korisnik.

'To se čini vrlo ironično. Gotovo kao da se pripremaju za III. svjetski rat ili građanske nemire u SAD-u', napisao je drugi korisnik.

​​'Da ne znaju nešto, ne bi to izgradili', rekao je treći komentator.

'Zašto svi ti milijarderi grade bunkere???? Što oni znaju?', upitao je četvrti korisnik.

'Milijarderi diljem svijeta grade podzemne bunkere. Može li nam netko pomoći otkriti zašto', pita se također jedan korisnik X-a.