Na meti Uskoka

Skupina preprodavača duhana oštetila državu za 1,1 milijun kuna

16.05.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Uskok je pokrenuo istragu protiv deveteročlane skupine preprodavača duhana, tereteći ih ih da su neplaćanjem trošarina oštetili državni proračun za više od 1,1 milijuna kuna i sebi pribavili korist nešto višu od 150 tisuća kuna.

Pripadnike skupine Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje i nedozvoljenu trgovinu u sastavu zločinačkog udruženja, pri čemu dvojicu tereti da su od kraja 2017. do 15. svibnja na varaždinskom području povezali ostale okrivljenike radi nabave i prodaje duhana.

Dvojica organizatora su prema sumnjama Uskoka također dogovarala i obavljala nabavu rezanog duhana iz više ilegalnih izvora, skladištenje, te daljnju distribuciju i prodaju.

Četvorica pripadnika skupine pritom su bili zadužena za nabavu, obradu i dostavu iz ilegalnih izvora na području Varaždina, a preostala trojica za prijevoz, skrivanje i prodaju i prijevoz kupcima.

Za 1938 kilograma rezanog duhana koji su kupili i prodali, okrivljenici su oštetili proračun Republike Hrvatske za najmanje 1.162.800 kuna, a sebi pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 155 tisuća kuna, objavio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

  • +5
HUP-ova kampanja protiv šverca duhana Izvor: Pixsell / Autor: Matej Grgić/tportal.hr/