PREDSJEDNIČKI IZBORI

Škoro otkrio koji bi referendum prvi raspisao, ali i da bi destabilizirao Vladu

21.11.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro gostovao je u Dnevniku Nove TV i govorio koji će mu biti prvi potezi ako postane predsjednik države

'Nakon što povećam ovlasti predsjednika, prvi referendum bit će onaj o ovrhama', rekao je u Dnevniku Nove TV dodajući da je ova Vlada izgubila kredibilitet.

Kazao je da ova Vlada, prema njegovu mišljenju, izgubila kredibilitet.

'Ja bih destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina. Ovako su nam ukrali tri godine', komentirao je Škoro sadašnju Vladu. Na pitanje je li, u slučaju rušenja Vlade, poštenije ići na izbore ili preslagivati Vladu, kaže da bi on uvijek radije odabrao izbore.

Na pitanje o imenovaju ustavnih sudaca, Škoro kaže da bi ustavne suce predlagao u Saboru, a ne ih birao. Imenovanje ustavnih sudaca naziva političkom trgovinom.

'Sjedio sam osam mjeseci u Saboru i izgubio osam mjeseci svog života s tim kradljivcima vremena', kaže i otkriva da mu je za vrijeme zastupanja u Saboru žao što je u nekim slučajevima dizao ruku suprotno svome mišljenju.

  • +14
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Škoro je otkrio da bi i glavnog državnog odvjetnika birao na izborima, a ne imenovanjem.

'I dan danas kada ljudi imaju neku inicijativu, kada narod dođe s potpisima, ignorira ih se. Prva točka Ustava kaže da ako narod hoće birati radnika na naplatnoj kućici ili državnog odvjetnika, narod ima pravo na to', govori Škoro.

Na pitanje o promjeni datuma blagdana i praznika, poručio je da je to tema za stručnjake. 'Smatram da trebamo slaviti Dan antifašističke pobjede, nije bitno koji dan. To trebaju dogovoriti povjesničari', kaže.

Kada je riječ o Jasenovcu, Škoro tvrdi da samo želi rasvjetliti istinu i otkriti tko su počinitelji tih strašnih zločina.

'Ja sam Hrvat, katolik. Ja znam što je grijeh. Kad saznamo tko je radio ratne zločine molit ćemo se za njih', rekao je Škoro

Na pitanje o neriješenim granicama sa susjednim državama, Miroslav Škoro kaže da je najpametnije dogovoriti se sa susjedom. 'Citirat ću predsjednika Tuđmana: 'Ja bih pregovarao i s crnim vragom ako je u interesu Hrvatske', poručio je. Kazao je da Hrvatska od Srbije i Bosne i Hercegovine treba tražiti ratnu odštetu.

Komentirao je i pitanje ulaska Hrvatske u Schengen.

'Mi smo puno puta skidali gaće da bi se nešto dogodilo, sad je vrijeme da obučemo gaće', rekao je, a na pitanje što misli o vjerskim obilježjima ponovio je da je katolik.

'Pitate krivu osobu. Ja ne mogu imati ništa protiv križa. Grb - zašto ne, križ - zašto ne', rekao je Škoro koji je kasnije objasnio kako je 'za život':

'Sve moje pjesme govore to. Ja sam isključivo za život i protiv pobačaja, ali imamo odluku Ustavnog suda. Ali kad ja budem predlagao suce Ustavnog suda...'.

Rekao je kako mu plaća nije bitna i da se kandidira jer je 'narod to prepoznao'. Firme će, kazao je, prebaciti na odvjetničke urede.

Na pitanje tko mu je veća prijetnja za drugi krug, Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović, odgovorio je da nijedno nije neki kandidat te upitao: 'Tko je rekao da će biti drugog kruga?'