bombaške prijetnje

Škole u Republici Srpskoj zatvorene; stigle prijetnje o postavljenim bombama, dio i na ćirilici: 'Naša misija je da ubijemo'

01.06.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Brojne škole u dijelu BiH koji je u sastavu entiteta Republika Srpska u srijedu su zatvorene nakon što su u protekle noći primile prijetnje o postavljenim bombama a policija je objavila da obavlja temeljite provjere škola

Prijetnje bombama upućene su elektroničkom poštom na adrese škola od sjeverozapada do krajnjeg jugoistoka zemlje odnosno od Bosanskog Novog preko Banje Luke pa sve do Trebinja, što je prouzročilo prekid nastave za tisuće učenika.

"Naša misija je da ubijemo" i "svi ćete umrijeti" dio je sadržaja prijetećih poruka napisanih ćirilicom.

Iz ministarstva unutarnjih poslova RS potvrdili su kako istražuju sve prijetnje, a pirotehničari pretražuju škole kojima su stigle prijeteće poruke.

"Škole neće biti otvorene dok god se protudiverzijski pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema sigurnosnih prijetnji", naveli su u priopćenju.

Prošlog tjedna zbog sličnih prijetnji evakuirane su brojne škole u Sarajevu koje su također dobile bomaške prijetnje elektroničkom poštom.

Ispostavilo se da su sve prijetnje bile lažne, a policija i dalje istražuje slučaj.

Utvrđeno je jedino kako su prijetnje upućene s ruske internetske domene no stručnjaci upozoravaju kako to nije dostatan podatak za bilo kakve konačne zaključke.