NOVI INCIDENT U BOROVU

Skinuo i zapalio hrvatsku zastavu pa je bacio u grmlje

29.11.2011 u 14:02

Bionic
Reading

U Borovu je u noći sa 18. na 19. studenoga oskvrnut i spomenik podignut dvanaestorici ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine, a proteklog vikenda nepoznati počinitelj skinuo je hrvatsku zastavu s poštanskog ureda u Borovu te je potom zapalio i bacio u grmlje

Prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, zastava je skinuta između 25. i 28. studenoga ujutro kada su slučaj prijavili djelatnici poštanskog ureda.

'Nepoznati počinitelj prvo je zastavu pokušao zapaliti dok je bila postavljena na svome mjestu, a kako nije htjela gorjeti, otkinuo ju je, zapalio i bacio u grmlje', objasnio je Barunčić dodajući da na uredu kao ni okolnim objektima ne postoje nadzorne kamere koje bi pomogle u rasvjetljavanju slučaja.

Zanimljivo je i da slučaj skidanja državne zastave nitko nije primijetio tijekom cijeloga vikenda. Policija pretpostavlja da se ovo kazneno djelo, za koji je zbog povrede ugleda RH predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, dogodilo noću tijekom izlaska.

U Borovu je u noći sa 18. na 19. studenog oskvrnut i spomenik podignut dvanaestorici ubijenih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine. 'U Borovu do sada nismo imali ovakvih slučajeva. Prije ovoga incidenta sa zastavom zadnji je bio slučaj polijevanja spomenika poginulim redarstvenicima voskom iz svijeća', objasnio je Barunčić.