IAKO JE BANDIĆ OBEĆAO

Skateboard park na Bundeku: Jedno veliko MOŽDA

Bionic
Reading

Do polovice iduće godine na Bundeku će niknuti skateboard park, nadležnima ću uputiti pismo da odgode rušenje (Skate Sculpture), a Grad će osigurati logistiku kod njenog premještanja, tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sažeo današnji dogovor s predstavnicima Skateboard kluba Shpaolin

Ipak ne Bundek

'Gradonačelnik predlaže Bundek, međutim, u konzultacijama nakon sastanka s njim i konzultacija s uredima i ljudima koji brinu o tom prostornom uređenju, kažu da Bundek vjerojatno neće biti ta lokacija', kaže Dundić. Bez obzira koja lokacija bila, pohvalno je, ističe Dundić, što je današnji sastanak urodio plodom. 'Zaključak je da je Grad konačno shvatio i spreman je riješiti naše probleme u gradu. Znači, spreman je zajedno s nama sagraditi legalno mjesto u vezi našeg skejt parka i infrastrukture za godinu dana', istaknuo je Dundić. Grad je obećao i da će poslati pismo Studentskom centru u kojem se traži odgoda rušenja skejt parka. 'Za sada, dok se SC ne očituje da neće rušiti, mi ćemo tamo biti. Ako se i kad se SC očituje i zaustave se radovi, onda smo praktički završili našu misiju čuvanja skuplture', naglasio je Dundić.

U dvorištu Studentskoga centra (SC) bageri Zagrebačkog holdinga prošli su tjedan, po nalogu sanacijskog upravitelja Centra, srušili oko trećinu Skate Sculpture - u daljnjem su ih rušenju spriječili skate aktivisti koji i dalje čuvaju skulpturu te dobivaju brojne potpore.

Ministricu graditeljstva i sanacijskog upravitelja SC-a pismom ću zamoliti da odgode rušenje (Sculpture), rekao je Bandić novinarima nakon sastanka s predstavnicima Shpaolina, napominjući da nema ovlasti za Studentski centar.

Predstavnicima nadležnih gradskih ureda dao je zadaću već danas da sa skejterima odu na Bundek i odrede gdje će biti park.

Sredstva za izgradnju osigurat će se rebalansom gradskog proračuna, a o kojem je iznosu riječ, gradonačelnik danas nije mogao precizirati.

Novi sastanak najavio je već za mjesec dana, dokad bi trebali biti poznati lokacija i idejno rješenje parka. Svakih 30 dana bit će brifing o tome što se napravilo, najavio je Bandić, poručujući da je od danas ‘skateboard fan’.

Preduhitrio je moguće upite zašto se prije nije krenulo u izgradnju skateboard parka. Da sam tako pametan, to bi bilo davno napravljeno, rekao je gradonačelnik, navodeći da je već kod uređenja Bundeka postojala ideja o uređenju parka. Skate aktivisti su od Studentskog centra prije sedam godina dobili prostor u dvorištu Centra, a ovih dana stiglo je rješenje da je skulptura bespravan objekt.

Predstavnici Skateboard kluba Shpaolin Marin Dundić i Kristojan Smok zahvalili su gradonačelniku što su nakon sedam godina sjeli za isti stol.

Ističu da su skejteri u SC-u napravili puno za kulturu skejtanja, ali i uličnu kulturu grada, te da žele napraviti još više.

Podsjećaju da svaki europski grad ima skate park, a Bundek, kao potencijalnu lokaciju, drže dobrim rješenjem - blizu je centra grada i dobro je prometno povezan.