KRASAN 'SAVJETNIK ZA SPORT'

Skandal: Šupraha nokautirao predsjednika Hajduka!

05.06.2014 u 22:08

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Marin Brbić fizički je napadnut u četvrtak navečer u Dugopolju, neposredno nakon utakmice finala juniorskog kupa između Hajduka i Splita! Kako doznajemo, na parkiralištu stadiona na njega je nasrnuo Alojzije Šupraha, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i savjetnik za sport župana Zlatka Ževrnje

Šupraha je, po svjedočenju očevidaca, najprije prepriječio put Brbićevom automobilu, potom na njega sasuo niz psovki, a zatim ga kroz otvoreni prozor udario šakom po licu. Hajdukov predsjednik u tom trenutku razgovarao je na mobitel.

U splitskoj policiji za tportal su potvrdili, ne navodeći imena, da je Šupraha priveden i da se nad njim trenutno obavlja kriminalistička obrada. Brbić je, pak, zatražio liječničku pomoć.

Povod incidentu zasad nije poznat, ali pretpostavlja se da je Šuprahu silno iziritiralo pogrdno skandiranje koje se moglo čuti na njegov račun. Preko tisuću navijača, naime, gledalo je utakmicu, a velika većina njih dobro zna da je Šupraha prekršio džentlmentski dogovor s Hajdukom i u suradnji s Davorom Šukerom zauzeo splitsku kvotu u Hrvatskom nogometnom savezu. Upravo na račun njegove ljubavi sa Šukerom i Zdravkom Mamićem spjevano je nekoliko sočnih skandiranja.

Neki mediji su javili da je incident započeo već na stadionu, no predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak - koja je cijelo vrijeme bila uz Hajdukovog predsjednika - tvrdi da to nije istina.

'Ne, ni u jednom trenutku gospodin Brbić ili ja nismo progovorili ni jednu jedinu riječ s gospodinom Šuprahom', jasna je Ramljak.

Alojzije Šupraha je, inače, u javnosti poznat kao bivši načelnik splitskog odjela SZUP-a, ali i jedan od sudaca utakmice kojom je 1999. godine režimska Croatia otela prvenstvo Rijeci.