Sjedi&Jedi na jedrenju!

Sjedi&Jedi na jedrenju!

09.07.2012 u 11:12

Bionic
Reading

Jedan me skipper, gurman, fantast i entuzijast prati na jedrenju. Ove je fotke snimio na Kornatima/Modri Bok. Bravo i hvala Ti Igore Zenzeroviću :)

Inače, navedeni Igornema pojima da objavljujem njegove fotografije i malu priču vezanu uz iste. Za to je kriva njegova sestra Vanja s kojom se dopisujem mjesecima u svezi glede projekta Japanci. Neću sada o tom projektu, jer se moram malo hvaliti s divnim čitateljima i receptima koje koriste sa Sjedi&Jedi.


Jako sam sretna i ponosna. Nema veće sreće kad ono što jedan čovjek voli i radi prepozna, napravi i zavoli drugi čovjek


Igor Zenzerović završio je Akademiju u Veneciji i inače radi kao dizajner interijera.
No svako ljeto tri mjeseca skiperira jednu stariju gospođu iz Venecije po Jadranu i to na njezinom brodu. Obitelj Zenzerović bavi se jedrenjem oduvijek. Kao i kuhanjem :)

Venecijanska gospođa zove se Margherita. Igora i Margheritu sestra Vanja zove Mestro e Margherita zbog njihovih veleumnih razgovora o životu, umjetnosti, hrani i uživanja u ispijanju aperitiva, kuhanju i jedrenju.


Prva torta je ona s višnjama, čokoladom i chillijem, a druga, vidljiva na ovoj fotki, je pita s mascarponeom, višnjama i preprženim bademima!

Evo što Igor Vanji piše o stanju na Maestro e Margherita brodu:

Evo i drugog izazova. U biti trebao bih slati slike Margheritine face nakon torte.
Kako je tekla večer: napravim pastu s ostatkom ribe i guzicama škampi,
dobar okus, ali moglo je bolje, zatim izvučem tortu. Sve kreće nekako lagano u prvoj i čini mi se da se posada pribojava posluženog. Malo mi je žao. Nije dobra kao ona od čokolade, no ipak nije za baciti preko ograde. Nakon prve sam se fete povukao na pramac da nešto ozbiljno poručim Maši (
op.a. Igorova jednoipolgodišnja kćerkica

). U međuvremenu sam čuo glasno lupkanje žlicama.


Nisam pomislio da ću na povratku zateći prazan pladanj, koji zapravo nisam ni primjetio. Vidio sam samo Margheritinu glavu kad je izronila iz kuhinje. Plavi busen razbarušene kose koji cvili/moli da više nikada ne napravim ovu tortu.

Foto: Igor Zenzerović
Mislim da je sama pojela bar trećinu!

A ja pojačao recept za duplo, što će reći po' kile mascarponea i jedno slatko vrhnje samo u kremu. I tako će me moliti do iduće torte, pa do iduće ...

Poruka Igoru: sljedeća neka bude ona sirova torta od malina (ili borovnica ili marelica ako maline nemaš pri ruci), da se ne zezaš s pečenjem tijesta.

I hvala Ti na čitanju i kuhanju i hedoniziranju ;)

Dragi moji, ostali čitatelji; veselo jedrite&jedite! Pri tom povremeno i (is)pecite koju tortu/pitu!