ZAGORCI IDU NA ADVENT

Sjećate li se Bandićeve 'Kaj košta da košta'? Pritisnuo je autoprijevoznika i ekspresno ispunio obećanje dano Mariji Puh

30.11.2018 u 08:22

Bionic
Reading

Kako ekskluzivno piše lokalni portal Zagorje International, ostvaruje se obećanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dano Zagorcima: Uvodi se autobusna linija na relaciji Krapina - Zagreb koja je ukinuta, a na što je Bandića upozorila bivša HNS-ovka Marija Puh prilikom prelaska u njegovu stranku. Tako će se u autobusu već u ponedjeljak zajedno naći Milan Bandić, Marija Puh, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović (HDZ)

'Vikendom gratis vožnja do Zagreba, a od ponedjeljka do petka ponovno ide redovna linija, s polaskom u 6.30 i povratkom u 16.30 sati', glasi sukus postignutog dogovora na relaciji Zagreb - Zagorje. Kako donosi Zagorje International, gradonačelnik Milan Bandić je prije dva tjedna u Radoboju, na osnivačkoj skupštini svoje stranke, najavio da će na najljepši advent u Europi voziti izravna autobusna linija iz Krapine, pa su novinari tog portala provjerili s načelnikom Radoboja, odnedavno i članom te županijskim povjerenikom Stranke solidarnosti i rada BM 365, Anđelkom Topolovcem, je li se nešto radilo po tom pitanju.

Podsjetimo, Bandić je na skupštini u Radoboju rekao kako je od saborske zastupnice Marije Puh saznao da je odnedavno ukinuta autobusna linija Krapina – Zagreb te da je to nedopustivo. Najavio je da će s lokalnim prijevoznikom Presečkim dogovoriti da iz Krapine na Advent u Zagrebu od 1. prosinca vozi direktna linija.

'Kaj košta da košta', obećao je tada Bandić.

'Naravno, držimo se naše riječi i dogovora. Linija kreće već ove subote u 15 sati iz Krapine, odnosno s autobusnog kolodvora Krapina Nova, a povratak je sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 21 sat. Za vrijeme zagrebačkog Adventa, dakle cijeli prosinac, ta će izravna linija Krapina – Zagreb voziti subotom i nedjeljom, i to besplatno. Stoga pozivamo Zagorce da posjete Advent u Zagrebu', rekao je Anđelko Topolovec i dodao da je s Presečki grupom dogovorena i redovna izravna linija Krapina – Zagreb, od ponedjeljka do petka, po redovnoj komercijalnoj cijeni.

'Ta linija kreće u ponedjeljak 3. prosinca i polazak je u 6.30 sati iz Krapine, a povratak u 16.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb', ekskluzivno je potvrdio Topolovec, otkrivši da će se u ponedjeljak u tom autobusu uz njega voziti i Milan Bandić, saborska zastupnica Marija Puh, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

  • +5
Milan Bandić na nedavnoj konferenciji za novinare Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX