'ČOVJEK OPASNIH NAMJERA'

Šišljagić: Sanader je upropastio Hrvatsku

14.05.2009 u 00:20

Bionic
Reading

Na večerašnjem središnjem predizbornom skupu HDSSB-a za Osijek i Osječko-baranjsku županiju kandidat za osječko-baranjskog župana Vladimir Šišljagić poručio je premijeru Ivi Sanaderu da mu je, kako je kazao, "vrijeme da ode s Markova trga jer je glavni krivac za krizu u kojoj se našla Hrvatska

OSIJEK - Šišljagić je predsjednika HDZ-a i premijera Sanadera optužio da je sa svojim "Sanaderovcima" gospodarski i politički upropastio Hrvatsku te da je "zaslužan što je Hrvatska dužna 43 milijarde eura i što se prosvjeduje na sve strane zbog teškog socijalnog stanja". Ne misle svi ni u stranci koju Sanader vodi ni u vrhu države poput njega, rekao je Šišljagić.

"Sanader je čovjek opasnih namjera" a zbog svega što se događa u Hrvatskoj, "to je zemlja opasnog življenja", rekao je Šišljagić. Posebno ga je optužio za kriminalizaciju Domovinskog rata, ustvrdivši kako je Sanader dio hrvatskih generala poslao u Haag a dio osudio u Hrvatskoj.

Kandidat HDSSB-a za osječkog gradonačelnika, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako je "sramotno što je Tomislav Ivić, HDZ-ov kadar otvorio šampanjac u petak kada je izrečena presuda generalu Glavašu jer to govori koliko je uključen u cijeli montirani proces". Pozvao je birače da glasuju za HDSSB, "stranku koja je pokret za bolju budućnost Slavonije i Baranje".

Na skupu su predstavljeni i kandidati za dogradonačelnike Ivan Vrdoljak (HNS) i Danijela Lovoković, nezavisni kandidat, te HDSSB-ovi kandidati za dožupane Dinko Burić i Željko Kraljičak.

Na kraju skupa na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi , gdje se unatoč kiši okupio velik broj građana, pušten je dio video snimke s Glavaševom porukom koja je objavljena u petak na dan izricanja presude Glavašu i ostalima za ratni zločin u Osijeku 1991. Video poruci su dodani detalji iz Domovinskog rata i snimci Glavaševog odlaska u osječki zatvor 2007.