INVESTICIJA U SREDIŠTU ZAGREBA

Sindikati započeli s gradnjom Sindikalnog doma

09.02.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Sindikati znanosti i učitelja krajem proljeća 2012. godine trebali bi useliti u Sindikalni dom u ulici Folorijana Andrašeca odmah iza Cibonina tornja

Nakon godinu i pol dana čekanja, početkom veljače započela je gradnja na 14,1 milijuna kuna vrijednom zemljištu, a koliko će projekt stajati i kako će u konačnici izgledati, u sindikatima kažu da još nije poznato.

U tvrtki Girus koja je zadužena za izradu projekta kažu da je 'renderenig' u izradi i da bi javnosti mogao biti predstavljen idućeg tjedna, dok predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Vilim Ribić dodaje da će cijena biti poznata onoga trenutka kada odaberu glavnog izvođača radova.

'Nastojimo dobiti što povoljniju cijenu. U ovom trenutku obavljaju se samo radovi na jami, a glavni izvođač bit će poznat nakon što razmotrimo sve ponude', kazao je Ribić.

Upitan znači li početak gradnje i da sindikati smatraju da je krizi i recesiji došao kraj, Ribić kaže kako su s gradnjom htjeli početi još prije godinu dana, ali da zbog određenih problema nisu mogli.

'Na kraju je zbog krize ispalo dobro jer su i cijene radova u građevinarstvu pale, pa ćemo u konačnici vjerojatno i jeftinije proći. O tome koliko će sve koštati ne bi za sada govorio. Pričekajmo da odaberemo glavnog izvođača', ističe Ribić.

Iako je tvrtki Sindikat gradnja d.o.o. koja je investitor projekta bio i sindikat medicinskih sestara one iz tvrtke izašle i svoje udjele u podjednakom omjeru prepustile drugim dvama sindikatima.

'Previše se otegnula gradnja i mi smo odlučile ići u kupnju vlastitih prostora jer jednostavno više nismo imale gdje raditi. Možda se u Sindikalni dom vratimo kad on bude gotov', kazala je predsjednica Sindikata medicinskih sestara Anica Prašnjak.

Sindikalni dom uključivat će 5.600 četvornih metara poslovnih prostora raspoređenih na osam etaža uz tri etaže podzemnih garaža.