završna poruka

Sinčić u Karlovcu: Lista Živog zida jedina oporba dosadašnjim politikama

14.05.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Europarlamentarac i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je u petak u Karlovcu da su lista te stranke za Skupštinu Karlovačke županije i njihov kandidat za župana David Gorup jedina oporba dosadašnjim politikama

Gorup je izjavio kako očekuje pobjedu u prvom krugu, a da bi se to ostvarilo, pozvao je mlade da izađu na izbore, ali i članove raznih stranaka da "progledaju" i glasaju za listu broj 2. za župana i listu broj 9. za Županijsku skupštinu.

U Živom zidu ističu kako je njihov izborni program sukladan realitetu u županiji, koja je jedna od tri najslabije naseljenih, iz koje se iselilo 25.000 ljudi u zadnjih deset godina te podrazumijeva razvoj agroturizma da bi prestalo iseljavanje mladih.

"Mi razvoj vidimo kroz razvoj OPG-ova i obnovljivih izvora energije, a županija će otkupiti svu napuštenu zemlju i razne napuštene kuće i podijeliti ih mladima koji žele ostati i raditi", rekao je Gorup.

Najavio je razvoj sajmova u svakom gradu, gradnju otkupnih centara, te da će županija jamčiti otkup svih domaćih prehrambenih proizvoda i plasirati ih u škole, vrtiće i bolnice.

"Naša vizija razvoja agroturizma su kampovi uz rijeke, a mi ćemo im pomoći pri svakom koraku podizanja kampova ili kuća za odmor, malih motela ili hotela", naveo je Gorup.

Sinčić je u osvrtu na program iznio podatak da je primjerice u Toskani na svakih nekoliko stotina metara jedno obiteljsko gospodarstvo, slično je i u nekim dijelovima Austrije, a razlog je umreženost i lokalno plasiranje hrane kroz lokalne restorane i slično.

"To moramo napraviti i u Hrvatskoj, potencijali su ogromni, moguće je to napraviti i to ćemo napraviti u Karlovačkoj županiji", rekao je Sinčić i naglasio da su lokalna proizvodnja i lokalna potrošnja budućnost.