kandidat centra

Puljak pozvao birače da 'završi era Keruma i HDZ-a' te se da prilika građanskom i progresivnom Splitu

14.05.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Kandidat stranke Centar za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak u petak je s Prokurativa pozvao Splićane da izađu na povijesne izbore za grad, završe "eru Keruma i HDZ- a" te daju priliku građanskom i progresivnom Splitu da okrene novu stranicu u svom razvoju

Puljak je poručio da će zajedno sa svojim timom svu svoju energiju, znanje, iskustvo, volju i želju uložiti da Split postane čist i uredan, ekološki osviješten grad, grad turizma i moderne ekonomije, moderan i tehnološki napredan, grad kulturnih, civiliziranih, tolerantnih i otvorenih ljudi ponosnih na svoj Split.

Za sebe je kazao da nije savršen, ali vjeruje da je najbolji izbor za Split.

Za SDP je rekao da je pao na vrlo niske grane, ali i izrazio nadu da će oni pronaći svoj put i riješiti se kadrova koji ih sramote u svakom svom javnom istupu. Upitan je li nakon izbora spreman na koaliciju Centra i SDP-a u Gradskom vijeću, ponovio je da će svim partnerima, koji nisu Kerum i HDZ, ponuditi drugačiju vrst suradnje u kojoj nema trgovačke koalicije.

Puljak vjeruje da će svi vijećnici kojima je stalo do javnog interesa podržati takav način upravljanja gradom, da će njegova stranka sudjelovati u većini i da će biti vijećnika koji će dati prednost javnom, a ne svom privatnom interesu.

"Zaista se nadam da ćemo imati stabilnu većinu i implementirati sve svoje programe i projekte, ali se nećemo dati ucijeniti nikome. Nitko neće dobiti posao preko veze i nećemo trgovati javnim interesima", izjavio je.

Istaknuo je da su ovih dana sve političke opcije počele napad na njega i njegov tim, što će oni sve izdržati radi građana Splita, te naveo kako je zanimljivo da ti napadi dolaze ujedinjeni iz HDZ- a, Keruma i SDP- a.

Puljak ocjenjuje zabrinjavajućim što su se sve te opcije ujedinile protiv građanskog i progresivnog Splita što, kaže, govori koliko ih je strah da će se grad zaista promijeniti i da svoje trgovačke interese više neće moći raditi u gradu nauštrb svih građana.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Antonio Kuzmanić pozvao je sve one koji žele raditi u Splitu u javnom i privatnom sektoru, sve poduzetnike, obrtnike i turističke djelatnike koji žele ostati i raditi u Splitu, ali i napraviti nešto za grad, da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za Puljka i stranku Centar.

Kandidat za drugog Puljkovog zamjenika i, kako za sebe kaže, najmlađi kandidat ovih izbora Bojan Ivošević je na izbore pozvao i mlade koji svoju budućnost planiraju provesti u Splitu.