PLENKOVIĆ KAO KAPETAN

Jandroković: Bilo mi je malo neugodno gledati Bernardića na sučeljavanju

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 16:57
  • Objavljeno 30.06.2020 u 16:57

Gordan Jandroković

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da mu je bilo neugodno gledati duel Davora Bernardića i Andreja Plenkovića na RTL-u, s obzirom na nedostatak znanja i višak površnosti koji je pokazao čelnik Restart koalicije, u odnosu na kompetentnost i ozbiljnost čelnika HDZ-a

"Ono jučer bilo je sučeljavanje između jednog ozbiljnog, odgovornog, kompetentnog kandidata i drugog koji je površan, sa znanjem koje je ispod razine da bi se obnašala dužnost premijera. I to je bilo vidljivo. Bernardić je nedostatak sadržaja nastojao kompenzirati agresivnošću", ocijenio je Jandroković u utorak odgovarajući na pitanja novinara u zagrebačkoj Dubravi.

Priznao je pritom da mu je, s obzirom na Bernardićev nastup, bilo "malo i neugodno ga gledati" u duelu pretendenata za mjesto premijera.

"Jer, ne sjećam se da je u ovih 30 godina netko pretendirao na mjesto premijera s toliko malo znanja i s toliko puno površnosti. Vjerujem da će građani to prepoznati", rekao je.

Istaknuvši kako su pred svima nama sigurno "izazovna vremena", Jandroković je Plenkovićevu prednost u odnosu na Bernardića u tom kontekstu opisao kroz usporedbu s upravljanjem brodom.

"Na mirnom moru, na bonaci, svatko može upravljati bodom. Ali, kad je more valovito, olujno, onda trebate imati ozbiljnog iskusnog kapetana koji zna brod dovesti u sigurnu luku", rekao je.

  • +2

Sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića na RTL-u

Izvor: Cropix / Autor: RTL PRESS / CROPIX/RTL

Na pitanja novinara vezana uz glasovanje građana koji su u samoizolaciji, Jandroković je rekao da je DIP propisao pravila te vjeruje da će svi oni koji žele glasovati, a u samoizolaciji su, po tim pravilima i moći glasovati.

"Očekujem da će DIP dobro obrazložiti i da će se birački odbori tako organizirati da svi oni koji žele, a koji su u samoizolaciji, da će moći glasovati", rekao je.