ŽIVOM ZIDU TRI MANDATA?

Sinčić: Meni bi bilo najdraže da SDP i HDZ koaliraju i raskrinkaju se

08.11.2015 u 20:59

  • +7

Praćenje izlaznih anketa u izbornom stožeru Živog zida

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

'Nećemo koalirati sa lopovima iz HDZ-a i SDP-a', rekao je supredsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić nakon što su objavljeni prvi rezultati izlaznih anketa na parlamentarnim izborima. Prema njima, živi zid osvojio bi tri mandata u Saboru, ali Sinčić tvrdi da će osvojiti deset mandata

Sinčić je izrazio zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa prema kojima je njegova stranka osvojila tri mandata te očekuje da će službeni rezultati prevagnuti u njihovu korist, a ponovio je da koaliranje s SDP-om ili HDZ-om ne dolazi u obzir.

HDZ i SDP uništili su Hrvatsku i ne možemo koalirati s njima niti u slučaju da nam ponude ministarska mjesta. Ne mogu nas kupiti, rekao je Sinčić.

'Zadovoljni smo rezultatima jer smo u Saboru, no više ćemo znati kada izađu prvi službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Ništa još nije gotovo, u mnogim jedinicama smo blizu i vjerujem da će se to nakon objave službenih rezultata preokrenuti u našu korist', rekao je Sinčić nakon objave izlaznih anketa i najavio da i dalje vjeruje da će osvojiti 10 mandata.

Za N1 je izjavio da se nada kako će SDP i HDZ ići u koaliciju 'i do kraja se raskrinkati'.

Ponovio je da nije spreman na koaliciju  niti s SDP-om ili HDZ-om.

RTL Autor: RTL

'Ne, nikada, to smo rekli prije izbora i stojimo iza tih tvrdnji. Povjerenje naših građana nam je sveto i nećemo ga izdati', naglasio je Sinčić.

Očekuje da će osobno ući u Sabor, tj. da su ga građani izabrali kao jednog od saborskih zastupnika.

'Nisam vidio detalje po izbornim jedninicama, ali očekujem da će glasovi još prevagnuti u našu korist', kazao je.

Dvije najjače koalicije - Hrvatska raste predvođena SDP-om i HDZ-ova Domoljubna koalicija prema izlaznim anketama na nedjeljnim izborima osvajaju po 56 mandata, dok je treća najjača opcija MOST s 18 mandata.

Po tri mandata osvojili su koalicija predvođena IDS-om i Živi zid, a koalicija Milan Bandića i HDSSB po dva mandata.

Prema rezultatima prvih izlaznih anketa, Sabor bi trebao izgledati ovako, ali prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva očekujemo u 22 sata.