PRITVORENI STUDENT NEGIRA KRIVNJU

Silovana studentica počela komunicirati s liječnicima

21.11.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Policija je opet pregledavala zapečaćeni stan u kojem se dogodilo stravično silovanje. Traže predmet kojim je djevojka ozlijeđena. Ona je pak počela komunicirati s liječnicima, a njezin kolega osumnjičen za brutalni zločin negira krivnju, otkriva Večernji list

Brutalno silovana studentica, koja je u splitski KBC dovezena s teškim ozljedama vagine i utrobe, i dalje ne zna što joj se dogodilo. Ne sjeća se događaja koji je i za istražitelje misterij, ali ne zna ni u kakvom je teškom fizičkom stanju. Počela je lagano komunicirati s liječnicima i žali se na bolove. Posjećuju je roditelji. Shrvani su i vrlo im je teško, ali se drže zbog nje.

U teškom stanju je i drugi roditeljski par čiji je sin osumnjičeni R. Š. (20), njezin fakultetski kolega, koji je u istražnom zatvoru.

'Jako smo zabrinuti. Posjetili smo ga na Bilicama. Rekao sam mu da će, ako je kriv, morati odgovarati. On kaže da je nevin i da neće dugo izdržati u zatvoru. Strah nas je kako će sve ovo skupa završiti!', očajan je otac studenta koji ističe da je njegov sin obilježen i osuđen prije nego što je i istraga okončana, a kamoli suđenje. Žali se Večernjaku da je ogorčen zbog naslova u medijima koji njegova sina nazivaju monstrumom i Trbosjekom.

'Bez ikakvog dokaza njega se optužuje. Srušili su nam kuću u Rogoznici, naša obitelj već je svašta doživjela, ali ovaj pakao... Što će biti ako se na kraju dokaže da on nije kriv? Imam još petoricu sinova, najmlađi dolazi iz škole pod velikim stresom. Vidi novine, pročita naslove, druga djeca prepričavaju svašta što se piše i normalno da dite sve to teško podnosi. Dobio je u školi psihološku pomoć', tihim glasom govori otac.

Kaže da ozlijeđenu djevojku poznaje. Ona je bila prijateljica njegova sina, družili su se i zajedno su učili, ali nisu bili u vezi.

'Ona mu je pomagala oko matematike. Puno su puta zajedno učili. Vjerujte mi, on je momak u redu' – slomljen je otac. Od svoga sina nije doznao što se zapravo događalo u petak poslijepodne kada je skupina od pet mladića i tri djevojke zajedno u Podstrani roštiljala i slavila izlazak generala na slobodu. Njih su dvoje navodno ostali sami u dnevnom boravku, ljubeći se i mazeći, a nakon pola sata, kada se društvo vratilo, cura je ležala bez svijesti, u lokvi krvi. To je priča koju su sudionici događaja ispričali istražiteljima, nakon čega su svi pušteni na slobodu, a kaznenu prijavu dobio je 20-godišnjak, koji pak tvrdi da je djevojku dirao samo prstima. No ozljede vagine, crijeva i trbušne maramice očito su nanesene nekim predmetom. Nitko još ne zna čime. Policija je opet pregledavala zapečaćeni stan u kojem se dogodio tragičan događaj. Traže predmet kojim je ozlijeđena.

'Nije mi ispričao što je bilo, ja sam sa svojim sinom bio 20 sekundi. Rekao mi je samo da nije kriv. Posjeti na Bilicama traju 20 minuta, a on ima i petoricu braće', objašnjava otac. Tvrdi da je posjetio i ozlijeđenu djevojku u splitskom KBC-u.

'Bili smo jučer skupa u bolnici kod male. Ići ćemo i danas', tvrdi i poziva medije neka puste da istražitelji odrade svoj posao. On je uvjeren da će istraga dokazati da njegov sin nije kriv za okrutno silovanje.