sudska bitka

Severina se žalila na presudu, evo kojim argumentima traži skrbništvo nad sinom

14.12.2019 u 09:04

Bionic
Reading

Odvjetnički tim Severine Kojić, odvjetnici Višnja Drenški-Lasan, Mate Matić i Jasminka Biloš, podnio je žalbu na presudu sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub kojom je Severini Kojić oduzeta skrb nad 7,5 godišnjim sinom i određeno da će dječak živjeti s ocem, srbijanskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

Odvjetnici su za Jutarnji list potvrdili da su predali žalbu, a već su prije podnijeli zahtjev za određivanje privremene mjere da otac ne smije dijete odvesti iz Hrvatske.

Među ostalim, Severinini odvjetnici smatraju da se sud upustio u odlučivanje s kime će dijete živjeti a da pritom nije uzeo u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti, da ga upoznaju s činjenicom gdje bi mu trebao biti dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje.

Po navodima branitelja, sve se to nije ispoštovalo u presudi od 28. studenoga. Jedan je od argumenata u žalbi da je u donošenju te presude bitno povrijeđen Zakon o parničnom postupku i Ustav, te da prvostupanjski sud nije bio ni neovisan ni nepristran kad je donio odluku da će 7,5 godišnji sin Milana Popovića i Severine Kojić živjeti s ocem.

Sada nakon što je zaprimljena njezina žalba viši sud će je razmotriti i ponovno odlučivati. Sasvim je izvjesno da će to biti tek nagodinu, a dotad Severina Kojić mora poštovati prvostupanjsku odluku po kojoj je određeno da dječak živi s ocem, poštovati termine susreta i predaje djeteta.

  • +10
Severina Kojić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić