SUDSKI SLUČAJ

Sestra državnog odvjetnika: Podstanarka mi je provalila u stan i ne želi iseliti

19.11.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Maja Prgomet, sestra glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, podnijela je Općinskom sudu u Zagrebu tužbu protiv podstanarke Jasne Beganović, koja joj je promijenila bravu na ulaznim vratima uz oštećenje štoka vrata i odbija izaći iz stana iako joj je otkazan ugovor o najmu 27. kolovoza ove godine

'Pozvala sam policiju, ali se niti njima na poziv i zvonjavu nitko nije odazvao. Kasnije sam obaviještena da je ona provalila u stan te da je promijenila bravu na ulaznim vratima', rekla je u petak na pripremnom ročištu Maja Prgomet, sestra glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, sucu zagrebačkog Općinskog građanskog suda, na kojem je podnijela tužbu za smetanje posjeda protiv prijašnje podstanarke, piše Jutarnji list.

Na pripremnom ročištu Beganović se nije pojavila jer joj nije uručen sudski poziv. Jutarnji list dobio je Beganović na mobitel, a ona je poručila Maji Prgomet da će se 'vidjeti na sudu'.

U tužbi koju je Prgomet podnijela navodi kako je 'vlasnik i samostalni posjednik stana u Zagrebu' te da 'ima samo taj stan i da ga želi urediti za život pa sad trpi nenadoknadivu štetu'. Riječ je o stanu koji se sastoji od sobe, kupaonice s WC-om te kuhinje s blagovaonicom, i to ukupne površine od 36,09 četvornih metara'.

'Sa sinom živim u očevoj kući, samohrana sam majka te radim kao računovođa i to je jedini stan koji posjedujem, a Beganović ne samo da je promijenila bravu na vratima, već je skinula moja i stavila protuprovalna', ispričala je Prgomet, koja se obratila sudu kako bi opet došla u posjed stana koji je kupila početkom 90-ih.

Taj stan je, navodi se dalje u tužbi koju je sastavila odvjetnica Ana Milković, 'temeljem Ugovora o najmu od 1. rujna 2017. godine pa sve do 30. lipnja ove godine koristila njezina podstanarka Jasna Beganović'. Međutim Prgomet joj je tada, krajem lipnja ove godine, 'daljnje korištenje stana uredno otkazala pisanim preporučenim otkazom od 24. travnja 2018. godine'. Uz tužbu kao dokaz sudu priložila je spomenuti ugovor o najmu te otkaz ugovora o najmu stana, kao i preporučeni primitak otkaza od 30. travnja ove godine.

'Nakon što se Beganović iselila krenula sam s uređenjem stana za osobne potrebe. Pristupila sam izmjeni kompletne vanjske stolarije, odnosno počeli smo ugradbu PVC stolarije s daljnjom namjerom adaptacije stana', navodi se u spomenutoj tužbi. U tužbi se objašnjava kako je 'po iseljenju tuženice, odnosno Beganović, promijenila staru bravu na ulaznim vratima'.

'Ali 27. kolovoza ove godine nisam mogla ući u stan koji je bio u radovima, primijetivši prilikom pokušaja otključavanja stana da je promijenjena brava na ulaznim vratima', navodi se u tužbi.

Pokušala je, stoji, 'telefonskim putem u više navrata stupiti u kontakt s Beganović', ali joj se nije odazvala na pozive.