BAL VAMPIRA

Šešelj okreće janjetinu u Haagu

24.02.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, planira u utorak u haškom zatvoru u Sheveningenu prirediti veliku gozbu povodom šeste godišnjice zatočeništva

Na ovu proslavu pozvani su i zatvorenici koji nisu na njegovom katu, čija je nazočnost također odobrena, piše srbijanski tabloid Kurir. Riječ je o klasičnom balu vampira na kojem će se naći poznate srbijanske kreature poznate po svojim ulogama koljača i huškača u ratovima koje je Srbija vodila u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a kojima se u Haagu sudi za najteže moguće zločine, poput genocida i etničkog čišćenja.

Dakle, Šešeljevom janjetinom gostit će se vođa srbijanske pobune u Hrvatskoj Milan Martić, osuđen na 35 godina zatvora zbog ubojstava i progona nesrpskog stanovništva na okupiranom dijelu Hrvatske, Radovan Karadžić, glavni kreator istrebljenja nesrpskih naroda iz dijelova Bosne i Hercegovine koje su on i vrhuška iz SDS-a smatrali srpskim, a kojemu se sudi za genocid, zatim general paravojske bosanskih Srba Zdravko Tolimir, koji je tijekom rata bio desna ruka Ratka Mladića i jedan od najodgovornijih za genocid u Srebrenici, Momčilo Krajišnik, predsjednik parlamenta bosanskih Srba osuđen na 27 godina zatvora zbog ratnih zločina, Mile Mrkšić, proglašen krivim za smrt 260 ljudi nakon pada Vukovara i osuđen na 20 godina zatvora, te Johan Tarčulovski, Makedonac osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Albancima.

Proslavi će prisustvovati i zatvorenici koji su smješteni na istom katu sa Šešeljem. Od poznatih imena, kako piše Kurir, tu su generali Nebojša Pavković Vlastimir Đorđević, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić. Pavković je bivši načelnik glavnog stožera Vojske Jugoslavije optužen za provođenje organizirane kampanje etničkog čišćenja na Kosovu, kao i bivši policijski general Vlastimir Đorđević, general Vladimir Lazarević, koji je bio zapovjednik prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, i policijski general potpukovnik Sreten Lukić.

Za ovu proslavu Šešelj je naručio pečeno janje, mladi luk, mnogo rajčice, pet vrsta turskih kolača, tri velika turska kruha, bezalkoholno pivo, bezalkoholno vino i Coca-Colu. Sve je naručeno iz lokala jednog Makedonca koji dobro peče janjetinu i nabavlja turske kolače i kruh.