KLASA NAJBOLJIH

Senzacionalni uspjesi hrvatskih časnica u Afganistanu

15.05.2012 u 13:44

Bionic
Reading

Podjelom certifikata ovih je dana u Kabulu završen tečaj za pripadnice timova koji će biti angažirani na unapređenju učešća žena u vojnim i civilnim segmentima afganistanskog društva (Female Engagement Team, FET), a na tečaju su sudjelovale i pripadnice OS RH ISAF-a, priopćeno je u utorak iz MORH-a

Na tečaju su sudjelovale i pripadnice 19. HRVCON-a - natporučnica Tatjana Šolaja i skupnica Snježana Kramarić, pri čemu je natporučnica Tatjana Šolaja među tridesetak polaznica proglašena za najbolju voditeljicu skupine.

Pripadnice snaga ISAF-a koje su završile ovaj tečaj bit će angažirane na obuci Afganistanki i pomoći njihovom učešću u vojnim i civilnim segmentima društva. Tečaj je organiziralo Združeno zapovjedništvo ISAF-a. Na završnoj svečanosti polaznicama tečaja obratila se i Nancy Pelosi, voditeljica izaslanstva američkih kongresnica i predsjednica demokratske manjine u američkom Kongresu koja im je zahvalila na trudu koji ulažu u izgradnji sigurnije i bolje budućnosti Afganistana te osobito na punoj afirmaciji žena u društvu.

Dio je to sustavnih napora ISAF-a u razvijanju programa angažiranja žena (Female Engagement) u svim sferama afganistanskog društva, a koji snažno podržava američka državna tajnica Hillary Clinton, kao i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

Natporučnica Tatjana Šolaja će unutar Regionalnog zapovjedništva Capital biti zadužena za provedbu ovoga programa i vodit će prvi takav tim na ovom području Afganistana.