ZATVORI ME, OTVORI ME

Senjski hotel Libra opet otvara svoja vrata

07.08.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Senjski hotel Libra, koji je zapečaćen zbog poreznog duga, bit će otpečaćen već danas. Naime, nešto prije 15 sati opunomoćeniku je javljeno da poreznici pristaju na prijedlog i da će se hotel otpečatiti u srijedu, a u roku od 8 dana se mora platiti dug u cijelosti, piše Večernji list.

Zbog poreznog duga od 880 tisuća kuna Porezna uprava, područni ured Gospić, zapečatila je hotel Libra na rivi u Senju. Hotel je još ujutro bio popunjen u 39 od 40 soba te je u njemu boravilo 66 gostiju, a do 15 sati su morali napustiti sobe.

Poreznici su naredbu da će hotel biti zatvoren danas ujutro ostavili na recepciji hotela jučer, a iako je opunomoćenik tvrtke Mališa d.o.o., odvjetnik Velimir Došen, u zakonskom roku uložio prigovor na prijašnji zapisnik kojim je utvrđeno dugovanje, poreznici su naredbu proveli bez odgode.

U trenutku pečaćenja, terasa kafića hotela bila je puna gostiju, a osoblje hotela pokušavalo je pronaći goste hotela koji su na kupanju ili u šetnji gradom kako bi ih obavijestilo da do 15 sati moraju napustiti hotel.

Kako je rekao Došen, ovo je prvi slučaj zatvaranja hotela na Jadranu u jeku turističke sezone i tvrdi da je jutros u Poreznoj upravi u Gospiću predloženo da se pola duga od 440 tisuća kuna uplati u roku 8 dana kako ne bi došlo do zatvaranja hotela, no za to nije bilo sluha.

Cijeli članak možete pročitati ovdje