prva godina mandata

Selak Raspudić: Tomašević ne rješava komunalne probleme, već farba ulice

07.06.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić poručila je u utorak da platforma Možemo u prvoj godini mandata u Zagrebu nije riješila nijedan komunalni problem niti je zaustavila stranačko kadroviranje po gradskim poduzećima već se umjesto toga bavi farbanjem ulica

Selak Raspudić tvrdi da Zagrepčani nisu dobili novi model upravljanja gradom koji je obećao gradonačelnik Tomislav Tomašević.

''Gradonačelnik se hvali da su raskrstili sa šerifovanjem i klijentelizmom, da ne gledaju stranačku iskaznicu, već postignuće i zalaganje, a onda se kadrovira sa SDP-ovcima u gradskim poduzećima, Gradskom groblju, Čistoći, Upravi holdinga, pa potom kadroviranja u kulturnim institucijama poput KIC-a i Muzeja Grada Zagreba'', rekla je Mostova zastupnica na konferenciji za medije.

Selak Raspudić dodala je da je grad još uvijek neobnovljen nakon potresa te je zatrpan smećem i puknutim cijevima.

''Gradonačelnik nakon godinu dana nema nikakvih konkretnih pozitivnih rezultata svoga rada. Građane se obmanjuje i uvjerava kako ništa nije moguće, osim poteza poput farbanja klupe i ove „pješačke zone“, u Vlaškoj omeđene s dvije izrazito prometne ulice'', ističe.

Što se tiče novog modela naplate odvoza otpada, kazala je da on može funkcionirati dok se ne pripremi cjelokupni plan gospodarenja otpadom, koji uključuju gradnju sortirnice i kompostane.

''Je li cilj ovih promjena krpati rupe u proračunu zaradom na građanskom nedostatku navike sortiranja ili potaknuti građane da bolje gospodare otpadom'', pita se Selak Raspudić.

Pozvala je gradonačelnika da o novom prijedlogu prikupljanja otpada raspiše savjetodavni referendum.

Mostov zastupnik u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža istaknuo je da Tomašević nema kvalitetne ljude koji znaju upravljati velikim sustavima. Kao glavne probleme izdvojio je zbrinjavanje otpada, rješavanje prometa u gradu, vrtiće i drugo.

„Nužno je da Tomašević krene u deblokadu grada koji je sam blokirao. Obustavio je mnoge postupke javne nabave i doveo gradska poduzeća u nezavidnu situaciju da ne mogu isporučiti usluge građanima'', rekao je.