nositeljica liste mosta

Selak Raspudić: Korupcija je kapilarno prožela naš sustav. Obrazovanje? Ne možemo stihijski mijenjati sustav kako koji ministar dolazi

  • V. P. P.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:35
  • Objavljeno 17.06.2020 u 18:54
Bionic
Reading

Marija Selak Raspudić objasnila je zašto je obrazovanje u fokusu Mosta čija je nositeljica liste u prvoj izbornoj jedinici

Marija Selak Raspudić, nositeljica Mostove liste u 1. izbornoj jedinici, gdje će se 5. srpnja suprotstaviti aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću i šefu SDP-a Davoru Bernardiću, te Zlatku Hasanbegoviću iz Domovinskog pokreta za RTL je kazala kako je borba protiv korupcije sustavna borba jer je 'korupcija kapilarno prožela naš sustav, prvenstveno pravosuđe'. Problem su kaže, i izbori sudaca.

'Da bi se te promjene mogle ostvariti treba reagirati preventivo i imati ljude koji neće iskorištavati sadašnju praksu', pojasnila je. 

Što se tiče obrazovanja, kaže kako je Mostu ono u fokusu. 'Nudimo racionalnu strategiju. Prva stvar koja nedostaje je konstruktivnost. Ne možemo stihijski mijenjati sustav kako koji ministar dolazi. Svaki ministar koji dolazi, misli da mora ostaviti pečat, to je na Šuvarovom tragu', smatra Selak Raspudić. 

  • +17
MOST predstavio program za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal