BRUTALNI SREDNJOŠKOLCI

Seksualno zlostavljali vršnjaka u Karlovcu

silovanje nasilje nad ženama očaj

silovanje nasilje nad ženama očaj

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Prestrašan slučaj nasilja dogodio se prije nekoliko dana u jednoj karlovačkoj srednjoj školi.Po riječima jednog od učenika škole, jedno su jutro trojica dječaka u prijepodnevnim satima u razredu silovala školskog kolegu nogom od stolice

'Bilo je prestrašno, čitava škola bruji o tome i nitko ne može vjerovati da se tako nešto dogodilo među nama. Trojica dečkiju s Banije, koji su i inače zadirkivali i maltretirali dečke u svom i drugim razredima, kolegu su zatvorili u učionicu, doslovno mu skinuli hlače i silovali ga nogom od stolice', ispričao je dječak. Sve se, navodno, dogodilo jako brzo, jer su i učenici, kada su shvatili što se događa, odmah alarmirali nastavnike škole i ravnatelja koji su odmah došli u razred i spriječili možda i veću tragediju, piše Večernji list

– Istina je da se u našoj školi dogodio vrlo neugodan i nezgodan incident. Škola je odmah reagirala, u roku od petnaestak minuta po dojavi da se nešto događa, i poduzeli smo sve potrebne mjere. Obavijestili smo policiju i Centar za socijalnu skrb - kazao nam je ravnatelj karlovačke škole koji za sada, dok traje istraga, nije htio govoriti o detaljima čitavog slučaja niti je rekao o čemu se točno radilo. Naime, nastavnici škole, učenici i roditelji šokirani su ovim groznim slučajem, jer se nešto slično nikada u školskim klupama nije dogodilo niti je itko, unatoč činjenici da su učenici počinitelji bili skloni tome da zafrkavaju kolege i smišljaju nepodopštine, mogao predvidjeti da bi se nešto tako strašno moglo i dogoditi.

Policija sve provjerava

Stvar je tim gora što je silovani dječak, inače iz okolice grada, zapravo, kako se neslužbeno doznaje, kao i počinitelji učenik drugog razreda škole i navodno su svi iz istog razreda. Trojac ga je i do sada, priča nam sugovornik, imao na piku, ali su maltretirali i druge učenike u školi.

– Posebno na satu tjelesnog odgoja. Znalo se dogoditi da su baš ti dečki , dok nastavnik ne gleda, znali nekoga zavezati za neku spravu ili smisliti neku smicalicu. Sve je to bilo grozno, ali nitko nije mislio da bi mogli napraviti ovakvu strahotu - kazao nam je dječak.

Iako ravnatelj škole o tome nije želio govoriti, trojac je, navodno udaljen iz škole do kraja školske godine, jer ih se službeno ne smije po zakonu izbaciti iz škole. Imat će pravo na kraju školske godine polagati predmete.

– Istina je da je karlovačka policija zaprimila dojavu jedne karlovačke srednje škole o slučaju nasilničkog ponašanja među učenicima temeljem koje smo započeli s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja elemenata prekršaja ili kaznenog djela - kazala je Tamara Grčić, glasnogovornica PU Karlovačke

Nažalost, Karlovac je i prije 15-ak godina postao poznat po sličnog slučaju silovanja u Učeničkom domu. Tada je drškom metle silovan učenik iz Ogulina koji je pohađao istu srednju školu u Karlovcu, ali koji je, nažalost, preminuo od posljedica navodne inicijacije pridošlica u dom. Za taj su slučaj bili odgovorni učenici iz Slavonije koji su, također, živjeli u domu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi