NE BIRA RIJEČI

Šeks o Milanoviću: 'Radi se o osobi koja je spletkar, najobičnija protuha, jedna hulja i propalica!'

28.03.2021 u 19:19

Bionic
Reading

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti

Političko-pravosudni sukob poprima nove dimenzije. Ono što je počelo neslogom oko izbora predsjednika Vrhovnog suda nastavljeno je svađom i uvredama, pa svjedočimo apsurdima i raspravama ispod svakog nivoa.

Predsjednik Republike aktivan je i danas na Facebooku, a u sve se upleo veteran HDZ-a. Vladimir Šeks Milanovića bi opozvao, ali i pozvao mu liječnike.

U sagu koja je prešla granice dobrog ukusa uključili su se politički akteri i pozicije i opozicije.

Je li predsjednik Republike pretjerao? Vladimir Šeks smatra da jest, i nastavlja u sličnom stilu.

"Radi se o osobi koja je spletkar, koja je jedna najobičnija politička protuha, jedna hulja, jedna propalica", oštro će za RTL Vladimir Šeks.

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti.

"U tom postupku gdje se utvrđuje privremena spriječenost predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost, prvo se provodi psihijatrijsko vještačenje o ubrojivosti, istodobno DORH bi trebao provesti izvide, da se izvidima utvrdi kaznenopravna odgovornost - prijetnje, ucjene, nasrtaj na ustavni poredak", dodaje Šeks.

U HDZ-u se ograđuju od stavova Vladimira Šeksa.

Za Milanovićev opoziv kojeg traži Vladimir Šeks, potrebna je dvotrećinska većina u saboru - što je neostvarivo.

"Ne vidim osnove za opoziv, ne vidim da je kršio neke zakone", kaže Stjepo Bartulica.

"Predlažem Šeksu da za početak se posluži HDZ-ovom metodom i napravi šator ispred predsjedničkog ureda", kaže Arsen Bauk.

"Predsjednik je izabran izravno, na izborima, i ne može ga tanka većina opozivati, od te inicijative nema ništa, ali ako ima neka inicijativa za opoziv te štetočine Šeksa - to ću rado potpisati", jasno će Nikola Grmoja.

Stil, sloboda govora ili nešto treće, za neke neprimjereno, možda čak i ustavno rubno misle neki ustavnopravni stručnjaci. No za većinu to ipak nije razlog za opoziv.